Nederland - 18 september 2020 - Marihuana

Mogelijke beursnoteringen voor cannabisbedrijven in Verenigd Koninkrijk

door SVEN VAN GASSE

De Britse beurswaakhond opende vrijdag de deur naar de mogelijke beursnoteringen van cannabisbedrijven. Ze kondigde aan dat ze duidelijke regels aan het opstellen zijn om een beursnotering mogelijk te maken.

The Financial Conduct Authority (FCA) heeft haar aanpak voor de beursnoteringen voor aan cannabis gerelateerde bedrijven voorgesteld. Binnenkort zou het dus mogelijk zijn dat cannabisbedrijven een beursnotering kunnen krijgen op de Britse beurzen.

De legalisatie van cannabis, ook voor recreatief gebruik in Canada en een aantal Amerikaanse staten, voedde vorig jaar een speculatieve “green rush” op de beurzen van Toronto en New York. Analisten verwachten binnenkort ook beursnoteringen in Europa.

Misdaadwetgeving

De FCA zei dat, hoewel medicinale cannabis in 2018 in Groot-Brittannië werd gelegaliseerd, investeringen in overzeese medicinale cannabisbedrijven een juridisch complex gebied blijven. Er is het risico op het triggeren van een Britse wet die het financieel gewin uit criminele activiteiten verhindert.

Winsten van medicinale of recreatieve cannabisbedrijven, zelfs wanneer deze gevestigd zijn in landen die cannabis hebben gelegaliseerd, zijn volgens de Britse wet opbrengsten uit misdrijven.

De FCA verklaarde dat overzeese medicinale cannabisbedrijven en cannabisoliebedrijven in Groot-Brittannië een beursnotering kunnen krijgen, als de misdaadwetgeving niet van toepassing is op de opbrengsten. Hiernaast moeten ze uiteraard ook voldoen aan de voorwaarden die vervuld moeten zijn voordat een beursnotering mogelijk is.

Medicinale cannabisbedrijven kunnen mogelijk een beursnotering krijgen als ze beschikken over de juiste licenties voor hun activiteiten.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.