Europa - 16 oktober 2019 - Beursbrink

Minder onderliggende groei bij Unilever verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal van 2019 iets zien terugvallen. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het concern in persoonlijke verzorging en voeding.

Analisten voorzien voor het derde kwartaal een 5,7 procent hogere omzet van 13.237 miljoen euro. Bijna de helft daarvan is afkomstig van valutaschommelingen en overnames.

Onderliggend boekte Unilever volgens de consensus een omzetgroei van 3,0 procent. Daarvan is 1,7 procentpunt te danken aan prijzen en 1,3 procent aan volumes.

In het tweede kwartaal wist Unilever een onderliggende groei van 3,5 procent te realiseren. Dat was toen 0,2 procentpunt minder dan analisten hadden verwacht. In het derde kwartaal van 2018 lag de groei op 3,8 procent, voor aanpassing van de extreme inflatie in bepaalde landen.

De onderliggende omzetgroei zal in heel 2019 vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomen, zo waarschuwde Unilever al enige malen.

De consensus ligt op 3,4 procent groei, waaraan de volumes 1,4 procentpunt zullen bijdragen.

Unilever gaf bij de halfjaarcijfers aan nog altijd een verbetering van de onderliggende operationele marge te kunnen realiseren, waardoor het doel voor 2020 in zicht blijft. Ook voorziet Unilever opnieuw een jaar met een sterke vrije kasstroom.

Unilever opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel