Nederland - 6 april 2023 - Banksector
door STIJN

Mike Novogratz verwacht verbetering op cryptomarkt

Het zag er een lange tijd niet goed uit op de cryptomarkt, maar sinds de problemen binnen de banksector na het omvallen van o.a. Silicon Valley Bank, lijkt het sentiment gekeerd te zijn. Cryptobull Mike Novogratz verwacht dat de cryptomarkt dit jaar sterk zal herstellen.

De afgelopen maanden waren zeer gunstig op de cryptomarkt, bitcoin is op deze korte periode gestegen met 67 procent tot 28.000 dollar. Cryptobull Mike Novogratz voorspelt dat de populaire digitale munt dit jaar nog meer zal stijgen en verwacht een breed herstel op de cryptomarkt.

Tijdens een interview met Fox Business benadrukte hij dat de problemen binnen de banksector en de schuldenberg in de USA grote katalysatoren zijn voor crypto. Dit herinnert beleggers er aan dat het traditionele financiële systeem toch niet zo veilig is en zien bitcoin als ‘safe haven’.

Federal Reserve

Hij is ook van mening dat de Federal Reserve wordt gedwongen het rentebeleid te pauzeren en eventueel over te schakelen naar renteverlagingen. De inflatie lijkt immers af te koelen en de banksector is absoluut niet geholpen met renteverhogingen.

Novogratz vergelijkt bitcoin met goud, een asset dat dient als waardebescherming in tijden van onzekerheid en crisis. Volgens hem gaan beiden in de toekomst ook evenredig met elkaar bewegen. We zien dit nu al gebeuren, zowel goud als bitcoin zitten in een sterke stijgende trend.

Bronnen: Alex Dovbnya – UToday

Foto: Jonathan Cutrer – FlickrCC BY-NC 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.