Nederland - 23 juni 2021 - Aandelen

Microsoft bereikt marktwaarde van $2 biljoen

door SVEN VAN GASSE

Microsoft is officieel toegetreden tot één van de meest elitaire clubjes ter wereld. Het bedrijf heeft de mijlpaal van een marktwaarde van meer dan $2 biljoen overschreden.

De techgigant is pas het tweede beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf, na Apple, dat een dergelijke waardering bereikt. Oliemaatschappij Saudi Aramco, dat in 2019 naar de beurs trok, is deze grens ook al gepasseerd. Op dit moment bedraagt de marktwaarde van Saudi Aramco echter “slechts” $1,88 biljoen.

Microsoft bereikte de mijlpaal van $2 biljoen iets meer dan 2 jaar nadat het voor het eerst de grens van een marktkapitalisatie van $1 biljoen overschreed.

Mede dankzij Covid-19

De Covid-19 pandemie heeft er mede voor gezorgd dat Microsoft deze mijlpaal kon bereiken. De pandemie betekende dat mensen meer tijd doorbrachten op hun toestellen, wat de vraag naar Microsoft computers, spelsystemen en cloudcomputingplatform stimuleerde.

Een heropleving van de aandelenmarkt, die gedreven werd door technologieaandelen, deed het aandeel van Microsoft fors stijgen. Het aandeel van Microsoft is met 64% gestegen sinds maart 2020, toen de eerste lockdowns in de Verenigde Staten van kracht werden.

Apple en Microsoft zijn hierdoor de enige twee bedrijven met een marktwaarde van meer dan $2 biljoen. Twee andere techbedrijven, Amazon en Google, zitten hen echter op de hielen. De marktkapitalisaties van Amazon en Google bedragen respectievelijk $1,77 biljoen en $1,67 biljoen.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.