Nederland - 12 augustus 2021 - crypto

Messi wordt deels betaald in crypto

door SVEN VAN GASSE

Lionel Messi tekende deze week een tweejarige overeenkomst met PSG, waarbij hij een jaarsalaris van $41 miljoen plus bonussen zal verdienen. Dit loonpakket zal voor een deel uitbetaald worden in crypto-tokens.

Messi sloot zich deze week als vrije speler aan bij PSG, waardoor het geen transfersom moest betalen. Barcelona had erkend dat het zich niet langer kon veroorloven om de vijfjarige contractovereenkomst van hun sterspeler na te komen.

PSG verklaarde op donderdag dat Messi’s welkomstpakket de cryptocurrency “$PSG Fan Tokens” omvat. De ontwikkeling bracht een heuse rally op gang in de tokens die PSG meer dan een jaar gelden voor het eerst uitgaf aan haar fans.

De voetbalclub beweerde dat de beslissing om de 34-jarige Argentijn in crypto te betalen, het positioneert als één van de meest innovatieve en avant-garde merken in de sport wereldwijd.

PSG doet gouden zaken

Nasser Al-Khelaifi, voorzitter van PSG, vertelde woensdag dat de wereld geschokt zal zijn door de financiële inkomsten die de club heeft en zal genereren door het aantrekken van één van de beste voetballers aller tijden. De voorzitter verwacht, ondanks het hoge loon van Messi, gouden zaken te doen met hun nieuwe goudhaantje.

De transfer zal naar verwachting een enorme boost aan commerciële inkomsten geven, onder meer via de verkoop van shirts. Toen Cristiano Ronaldo in 2018 bij Juventus tekende, werd in slechts 24uur tijd voor meer dan $60 miljoen aan shirts van hem verkocht.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.