Nederland - 7 juni 2021 - Aandelen

“Meme-stocks beleggers kunnen focus verleggen naar cannabisaandelen”

door SVEN VAN GASSE

De meme-stocks rally die AMC Entertainment dit jaar met meer dan 2 200% deed stijgen, vertoont tekenen van een afzwakking. Een recente opleving in de aankoop van cannabisaandelen, suggereert echter dat dit het volgende doel van particuliere beleggers zou kunnen worden.

Meme-stocks kwamen eind mei opnieuw in de belangstelling van particuliere beleggers toen bitcoin en andere cryptocurrencies crashten.

Hoewel deze aandelen nog steeds fors hoger noteren dan enkele weken geleden, begon de rally wat af te zwakken. AMC had woensdag $66 miljoen aan nieuwe instroom, wat minder is dan de helft van de $136 miljoen die het de vorige 2 sessies gemiddeld had behaald.

Verschuiving naar cannabis

Op donderdag was er echter een instroom van $28,6 miljoen in aandelen van cannabisbedrijven als Tilray en Sundial Growers. Dit was de grootste instroom sinds de eerdere rally’s in het begin van dit jaar.

Volgens onderzoeksbedrijf Vanda markeert dit het eerste duidelijke teken van een rotatie uit meme-stocks. Het bedrijf denkt dat de rotatie naar cannabisaandelen veel meer potentieel heeft dan de recente rally in meme-stocks.

Tilray en Sundial Growers stegen in de loop van de week nadat Amazon verklaarde dat zijn beleid de Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act of 2021 zal steunen. De MORE-wet zou onder meer een einde maken aan de strafrechtelijke vervolging van iedereen die cannabis verkoopt in staten waar het legaal is.

Ben Onatibia, strateeg bij Vanda, stelt:

Ondanks de geringe kans dat de wet in de Senaat zal worden aangenomen, zal de toenemende media-aandacht de aandacht trekken van particuliere beleggers.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.