Nederland - 20 juli 2020 - crypto

Mastercard breidt cryptoprogramma uit

door SVEN VAN GASSE

Mastercard heeft een overeenkomst gesloten met Wirex, een in Londen gevestigde crypto start-up. Dit betekent dat Wirex nu rechtstreeks kaarten kan uitgeven op het netwerk van Mastercard en consumenten makkelijk met cryptomunten kunnen betalen.

Naast de overeenkomst met Wirex zal Mastercard ook meer cryptobedrijven opnemen in zijn start-up initiatief, Mastercard Accelerate. Er is dus sprake van een diepere impuls van één van ’s werelds grootste financiële dienstverleners in de nog steeds ontluikende cryptocurrency-industrie.

Raj Dhamodharan, vicepresident bij Mastercard op het gebied van blockchain en digitale activa, stelt:

Onze overeenkomst met Wirex en de evoluties in het crypto-ecosysteem versnellen de innovatie en geven de consument meer keuze in de manier waarop hij betaalt.

Grote interesse in crypto-industrie

De samenwerking tussen Mastercard en Wirex benadrukt een diepere impuls van een van ’s werelds grootste financiële dienstverleners in de nog steeds ontluikende cryptocurrency-industrie.

Cryptobetaalkaarten zijn echter geen nieuw gegeven. Vorig jaar lanceerde Coinbase zijn eigen betaalkaart in samenwerking met Visa, de belangrijkste concurrent van Mastercard. Coinbase is onlangs ook lid geworden van Visa, waardoor het bedrijf meer functies met de kaart kan introduceren en deze op nieuwe markten kan lanceren.

Wirex, dat in 2014 werd opgericht, bood eerder ook al een Visakaart aan. De app van het bedrijf laat mensen toe om bitcoin, ether en andere cryptocurrencies te kopen, evenals traditionele valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro.

Mastercard en Visa hebben al eerder hun interesse laten blijken in de crypto-industrie. Beide bedrijven hadden zich aangemeld bij het Libra Digital Currency project van Facebook. De twee betalingsreuzen kregen echter koudwatervrees nadat het initiatief werd geconfronteerd met een toenemende regulering.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments