Nederland - 15 april 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Mark Cuban: “Groei van bitcoin is nog niet voorbij”

In de aanloop van de IPO van Coinbase bereikte bitcoin een nieuwe recordhoogte van meer dan $64 000. Miljardair Mark Cuban denkt echter niet dat bitcoin zijn top al bereikt heeft.

Cuban is een absolute voorstander van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Hij bezit zelf een portefeuille van bitcoin, ethereum en andere digitale activa als NFT’s. Hiernaast investeert hij ook in bedrijven die werkzaam zijn in deze sector.

Net als andere crypto-liefhebbers ziet Cuban bitcoin als een store of value die in de loop van de tijd in waarde zal stijgen, door het steeds kleiner wordende aanbod en de groeiende vraag. Sommige analisten voorspellen zelfs een bitcoinprijs van $300 000 tegen het einde van dit jaar.

— Meer weten over NFTs en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Cuban stelt:

Het aanbod van bitcoin is gelimiteerd. Ik zie geen reden waarom de vraag niet verder zal blijven stijgen.

Zeepbel

Fred Ehrsam, mede-oprichter van Coinbase, vertelde woensdag aan CNBC dat ook hij gelooft dat de cryptomarkt in het algemeen nog veel ruimte heeft om te groeien. Hij benadrukt wel dat de rit erg volatiel kan zijn, maar volgens Ehrsam is dit gewoon de aard van de beginfase van een nieuwe technologie.

Ondanks het grote aantal crypto-fans, zijn er zeker zoveel tegenstanders. De non-believers vinden dat bitcoin te volatiel en te riskant is om in te beleggen en dat de prijs enkel wordt gedreven door speculatie. Ze zien bitcoin als een zeepbel omdat de munt volgens hen geen intrinsieke waarde heeft.

Een andere bezorgdheid voor de cryptomarkt is het risico op een verstrengde regelgeving van overheden wereldwijd. Onder andere India heeft al enkele malen een balletje opgegooid over het verbieden van het handelen in of het bezitten van cryptomunten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.