Nederland - 12 januari 2022 - crypto

Mark Cuban: “Bitcoin is geen hedge tegen inflatie”

door SVEN VAN GASSE

Veel beleggers beschouwen bitcoin als het digitale goud en zien het als een goede bescherming tegen inflatie. Miljardair en investeerder Mark Cuban is het hier echter niet mee eens en gelooft dat bitcoin geen hedge tegen inflatie is en dat ook nooit zal zijn.

Een inflatiehedge is een activa die bescherming biedt tegen de erosie van het rendement als gevolg van een aanhoudende prijsstijging. Goud wordt als oudsher beschouwd als inflatiehedge, terwijl bitcoin volgens sommige beleggers en academici dezelfde eigenschap heeft.

Jeremy Siegel, professor aan de Wharton School, verklaarde reeds dat hij bitcoin als een inflatiehedge ziet. Hij vergeleek het met goud en stelde dat digitale munten het nieuwe edelmetaal zijn voor jonge beleggers.

Cuban denkt echter niet dat goud of bitcoin helpen om de impact van een stijgende prijsdruk op een portefeuille te verzachten. Hij verklaarde dat de eigenschap als inflatiehedge voor beide activa slechts een “marketing gimmick” is.

Ethereum

Cuban zelf is over het algemeen wel zeer bullish over crypto en in het bijzonder ethereum. Hij verklaarde dat ether de meeste upside heeft in de cryptowereld als investering. Hiernaast beschouwt Cuban ether als de crypto die het dichtste bij een echte valuta komt.

Bitcoin prijsde hij dan weer als goede store of value en als veilige haven in de cryptowereld. Cuban bekritiseerde de bekendste munt echter ook omdat hij vindt dat deze relatief moeilijk te verhandelen is.

Zelf heeft Cuban ook geïnvesteerd in een aantal crypto’s. Zijn portefeuille bestaat uit 60% bitcoin, 30% ether en 10% andere altcoins.

Bron: Markets Insider
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.