Nederland - 12 mei 2022 - Beursbrink

Bitcoin tuimelt tot onder 27.000 dollar

door STIJN

De verkoopgolf blijft rollen over de markten. Niet alleen aandelen krijgen het zwaar te verduren, ook crypto moet er aan geloven. Bitcoin daalde woendag tot onder de 30.000 dollar, donderdag ging de digitale munt zelfs een stapje verder met een daling tot onder de 27.000 dollar. Investeerders lijken de handdoek in de ring te gooien.

Beleggers en investeerders hebben tegenwoordig maar beter stalen zenuwen nu zowel aandelen als cryptomunten zware verliezen lijden. De populaire bitcoin, die in november vorig jaar nog rond de 69.000 dollar noteerde, is donderdag tot onder de 27.000 dollar gezakt. De daling volgt op de eerdere dip van woensdag, toen ging de munt tot onder de 30.000 dollar.

De reden voor de diepere daling zou te maken hebben met het rapport van de Bureau of Labor Statistics. Uit het rapport blijkt dat de inflatie in de Verenigde Staten is gestegen tot 8,3 procent in april. Dat cijfer is lichtjes hoger dan de verwachtingen, genoeg om beleggers te doen schrikken.

Angst

Michael Rinko, venture associate bij AscendEx, benadrukt dat de cryptomarkt al een tijdje onder grote druk staat. De Amerikaanse centrale bank blijft de rentes maar verhogen en is ook meer ‘hawkish’ geworden. Het boezemt de markten angst in voor wat komen gaat.

The crypto market has been under pressure for some time now. The Fed keeps hiking, so equities keep going down and crypto’s been going down along with it. Generally that’s created a lot of fear in the market.

Beleggers en investeerders reageren ook op het nieuws van de stablecoin TerraUSD. De waarde van deze munt zou 1 dollar moeten evenaren zonder grote schommelingen maar daalde deze week tot 35 cent. Best een schokkende gebeurtenis wat het vertrouwen in crypto een knauw geeft.

Bronnen: Tanaya Macheel & Eustance Huang – CNBC

Foto: Jernej FurmanFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.