Nederland - 10 november 2020 - Beursbrink

Marihuanabedrijf Aphria kondigt strategische overname aan

door STIJN

Het Canadese marihuanabedrijf Aphria Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan van fusie en overname om SW Brewing Company, LLC (SweetWater Brewing Company) in te lijven. SweetWater is één van de grootste onafhankelijke brouwerijen in de Verenigde Staten van Amerika dat cannabisbiertjes en -drankjes brouwt en dus perfect in het straatje van cannabisproducent Aphria past.

Spannend nieuws voor Aphria, het Canadese marihuanabedrijf heeft het Amerikaanse SweetWater Brewing Company bijna volledig in bezit. Aphria gaat 300 miljoen dollar vrijmaken voor deze deal, de overeenkomst zal vermoedelijk ergens in december dit jaar worden afgerond.

SweetWater heeft een brede aantrekkingskracht voor de consument en heeft een sterk distributienetwerk opgebouwd in 27 staten en Washington D.C. Het heeft voldoende capaciteit om de distributie in nieuwe regio’s te ondersteunen, met beperkte kapitaaluitgaven.

De Amerikaanse brouwer produceert vanuit zijn brouwerij in Atlanta, Georgia, een uitgebalanceerde verscheidenheid aan ambachtelijke bieren, het hele jaar door en seizoensgebonden, met bieren en drankjes die verkrijgbaar zijn in ongeveer 29.000 verkooppunten. Niet abnormaal dus dat Aphria hier al een tijdje op zat te azen. SweetWater is een behoorlijk zwaargewicht in zijn segment.

Strategisch belang

Irwin D. Simon, CEO van Aphria, zei dat de overname van strategisch belang is om de Amerikaanse marihuanamarkt te betreden en mogelijks te veroveren. Verder stelt hun sterke kaspositie hen in staat om een grote speler te worden in de Verenigde Staten, aldus Aphria-CEO Simon.

Our strong balance sheet and access to capital have enabled us to enter the U.S. through this strategic and accretive acquisition. We will establish and grow our U.S. presence through SweetWater’s robust, profitable platform of craft brewing innovation, manufacturing, marketing and distribution expertise.

Naast het verwerven van een sterk merk en een groeiend bedrijf, positioneert deze strategische overname Aphria met een platform en infrastructuur binnen de Verenigde Staten om sneller toegang te krijgen tot de Amerikaanse markt in geval van federale legalisatie. En met Joe Biden als nieuwe president is de kans op federale legalisatie groter dan met Trump in het Witte Huis.

Bronnen: Cision

Foto: Pikrepo

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.