Nederland - 22 mei 2019 - Beursbrink

Marihuana aandelen ‘overvalued’?

door STIJN

Sinds de legalisering van recreatieve marihuana in Canada eind vorig jaar, en in sommige Amerikaanse staten na de tussentijdse verkiezingen, zijn marihuana aandelen zeer geliefd op de financiële markten. Verschillende marihuana bedrijven zijn in de ‘picture’ gekomen bij kleine en grote beleggers, voornamelijk bedrijven waarvan men verwacht dat ze de leiding zullen nemen in deze industrie.

Marihuana aandelen waren al geliefd op de beurzen, maar sinds de legalisering in Canada, is de hype alleen maar gegroeid. Beleggers hopen dat marihuana ‘the next big thing’ gaat worden en dat zal waarschijnlijk ook zo gaan zijn. De vraag is echter of deze aandelen overgewaardeerd zijn op dit moment gezien de beginfase waarin veel van deze bedrijven zich nog bevinden.

Er vroeg bij zijn

Veel beleggers hopen aandelen in hun bezit te hebben van de mogelijks toekomstige Apple of Coca-Cola van de marihuana industrie. Begrijpelijk dus dat beleggers en investeerders massaal aandelen inslaan van bedrijven waarvan ze verwachten dat ze goed zullen presteren in de toekomst.

Na de legalisering van recreatieve marihuana in Canada gingen ontzettend veel marihuana aandelen flink de hoogte in. Belangrijk om te weten, is dat veel van deze bedrijven reeds genoteerd waren op verschillende beurzen en de vraag naar deze aandelen het aanbod sterk oversteeg.

Daarenboven was er ook de hoop dat de Verenigde Staten van Amerika het Canadese voorbeeld zou volgen, maar tot nu toe is dit nog altijd niet het geval. Er zijn echter geruchten of voorspellingen dat dit wellicht nog zal gebeuren de komende jaren. Veel zal afhangen van de volgende presidentsverkiezingen.

Marktkenners beweren dat veel marihuana aandelen overgewaardeerd zijn gezien de fase waarin we ons bevinden, maar beleggers hebben er blijkbaar iets voor over om vroeg in het bezit te zijn van de mogelijks nieuwe Apple of Coca-Cola. Dat is de voornaamste drijfveer voor beleggers. Toch zijn de prijzen de afgelopen maanden wat afgevlakt en hebben we meer realistische waarderingen bereikt.

Bronnen: Marijuana Stocks

Foto: Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel