Nederland - 13 maart 2019 - Beursbrink

Marihuana aandelen noteren dit jaar al 50 procent hoger, tijd om te verkopen?

door STIJN

De Global Cannabis Stock Index noteert ondertussen al 50 procent hoger sinds begin dit jaar, betekent dit dat het tijd is om marihuana aandelen te verkopen en winst te nemen of kunnen deze aandelen dit jaar nog hogere toppen scheren? Kort samengevat, beleggers houden hun posities best nog even vast gezien er nog voldoende rek op zit. De 52-week highs zijn nog altijd niet bereikt.

Zoals eerder vermeld hebben marihuana aandelen dit jaar reeds een mooie rebound achter de rug. Een stijging van 50 procent sinds begin dit jaar, beleggers zijn alvast tevreden met het rendement. Het is belangrijk om te melden dat deze sector nog altijd niet zijn 52-week high heeft bereikt.

Want de vraag die op ieders lippen ligt, is of het niet stilaan tijd wordt om marihuana aandelen te verkopen en winst te nemen. De Global Cannabis Stock Index noteert momenteel 24 procent lager dan de all time high van de afgelopen 52 weken en 73 procent onder de ultieme piek in januari 2018.

Overbought?

Dus, zijn marihuana aandelen ‘overbought’? Neen, want de Horizons Marijuana Life Sciences ETF (HMMJ) heeft een Relative Strenght Index (RSI) waarde van 66. Zo lang dit getal onder de 70 punten noteert, is een aandeel (of fonds of ETF) niet ‘overbought’. Het ziet er dus naar uit dat marihuana aandelen nog ruimte hebben om te stijgen en een kleine correctie nog niet aan de orde is.

Als we naar specifieke aandelen uit deze HMMJ EFT gaan kijken, dan wordt het nog duidelijker. Canpoy Growth en Aurora Cannabis, de twee kleppers op dit moment, noteren respectievelijk aan 55 en 62 punten. Dus niet alle aandelen uit deze korf zitten bijna aan de 70 punten grens.

Analisten zijn van mening dat het dus nog niet tijd is om te verkopen, maar gezien verschillende aandelen dicht tegen de 70 punten grens aanzitten, is het misschien niet onverstandig om de portefeuille de komende maanden goed in de gaten te houden en met limietorders te werken.

Bronnen: ETF Daily News

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.