VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 1 april 2020 - Beursbrink

Marihuana-aandelen bezig aan herstelperiode?

door STIJN

Net zoals veel aandelen, zijn ook die van marihuanabedrijven vorig week fors gestegen. In sommige gevallen overtroffen de marihuana aandelen zelfs die van de grote bedrijven uit de S&P 500. Maar wat schuilt er achter deze sterke stijging? Er zijn twee factoren die marihuana aandelen een flinke duw in de rug geven, namelijk de lage waarderingen en de kans dat nog meer landen en staten marihuana gaan legaliseren.

De aandelenmarkten beleefden vorige week een vrij sterke handelsweek, dat geldt namelijk ook voor marihuana aandelen. De prestatie van deze aandelen was best indrukwekkend en dat komt omwille van twee factoren die beleggers opnieuw doen investeren in marihuanabedrijven.

Enerzijds heb je de lage noteringen, veel van deze aandelen zijn bijzonder goedkoop. Vooral gezien het potentieel van marihuana in de toekomst. Alle bedrijven die nu nog overeind blijven staan in deze moeilijk periode, zullen waarschijnlijk goed gaan presteren de komende jaren.

Anderzijds is het verhaal van de legalisatie nog niet afgelopen. Er zijn nog veel staten in de USA die het groene spul nog willen en zullen legaliseren. Ook in Europa en elders ter wereld is er nog sprake van legale recreatieve marihuana en dergelijke. Het wereldwijde potentieel is dus nog niet volledig benut en dat creëert ontzettend grote kansen, niet alleen voor bedrijven maar ook voor beleggers.

Op bovenstaande grafiek zien we dat de Canadese HMMJ ETF, een korf van aandelen van de belangrijkste marihuanabedrijven, op vijf handelsdagen flink is gestegen. Echter is deze beursweek weer minder positief, dinsdag ging de ETF met 7,68 procent naar beneden. Woensdag gaat de ETF nog eens naar beneden, dit keer met ongeveer 2 procent.

Toch geloven analisten en marktkenners dat de bodem vermoedelijk bereikt is en dat marihuana-aandelen na de corona-periode opnieuw hun weg richting hogere koersen zullen vinden.

Bronnen: CNBC

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.