België - 10 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Lotus Bakeries verkoopt 6.2 miljard speculoosjes

De Belgische koekjesbakker boekte in 2016 voor het eerst meer dan een half miljard EUR omzet (507 miljoen EUR om precies te zijn). Een sterkte prestatie (groei van +23% waarvan 11% organisch).

Kerncijfers

De recurrente bedrijfscashflow (REBITDA) groeide net zoals de omzet met 23% en kwam uit op 101.5 miljoen EUR. Het nettoresultaat bedroeg 62.45 miljoen EUR (+36.9%).

Het dividend zal worden opgetrokken tot 16.2 EUR per aandeel. Een stijging van 14.1% t.o.v. vorig jaar.

De netto financiële schuld bedroeg 94.1 miljoen EUR eind 2016. Een daling van 69.8 miljoen EUR.

De uitstekende cijfers zijn zowel te danken aan de verdere internationale groei van de Lotus Biscoff (speculoos) en speculoospasta. Ook is er een bijdrage van Natural Foods en Urban Fresh Foods.

Lotus Bakeries (ticker: LOTB) onderstreept dat speculoospasta zeer sterk groeit in Europa en exponentieel in het Midden-Oosten. Er werden vorig jaar wereldwijd 6.2 miljard Lotus-speculoosjes gegeten.

Capaciteit

In 2017 verwacht Lotus andermaal fors te investeren in capaciteitsuitbreidingen omdat ze de vraag naar de koekjes nu al niet kan bijhouden. Begin april 2017 zal de eerste extra productielijn in de fabriek te Lembeke al actief worden.

Er zal ook een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten gebouwd worden. De VS is voor Lotus al de belangrijkste markt geworden. De fabriek komt in Mebane, North Carolina. De fabriek zou vanaf 2019 operationeel moeten zijn.

Vooruitzichten

Het zwakke Britse pond zal gedurende het eerste semester van 2017 wegen op de resultaten, maar Lotus zal de omzet proberen ‘bestendigen’.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.