België - 27 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Lotus krijgt adviesverlaging

Degroof Petercam verlaagt zijn advies voor de koekjesbakker uit Lembeke.

Na een verschroeiende rit voor Lotus Bakeries (ticker: LOTB) van 39.26% op 6 maanden tijd, gaat het advies bij Degroof Petercam van “bijkopen” naar “houden”. Het koersdoel stijgt wel van 2.300 EUR naar 2.500 EUR omdat de analist van D. Petercam (Thijs Hoste) bijzonder tevreden is met de omzetgroei en de stijgende winstmarges die Lotus weet voor te leggen ondanks de mature markt waarin het opereert.

Thijs is wel ietwat bezorgt omtrent de capaciteit. De fabriek in Lembeke draait nu al op volle capaciteit en dit zou voor problemen kunnen zorgen indien Lotus verder wenst uit te breiden. Extra investeringen zijn dus nodig.

De omzet zal blijven groeien volgens de analist, maar aan een trager tempo. Dit zou moeten leiden tot een lagere waardering. Momenteel betalen beleggers bijna 19 keer de EBIT (bedrijfswinst) van 2018. Het opwaarts potentieel is dus zeer beperkt.

Lotus Bakeries eindigde vrijdag op 2494.75 EUR (+0.92%)

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.