Europa - 7 mei 2020 - Beursbrink

Lichtpuntjes bij teleurstellend verlies Van Lanschot Kempen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalupdate van Van Lanschot Kempen bevat zowel plussen als minnen. Dit stelden analisten van UBS donderdag.

Het kwartaalverlies door de marktonrust is een tegenvaller, maar het onderliggende resultaat blijft nauwelijks achter bij de verwachting van de analisten voor het eerste halfjaar, naar rato.

Van Lanschot Kempen verloor 22 miljoen op de waarde van gestructureerde producten en 11 miljoen op deelnemingen, en boekte daardoor een kwartaalverlies van 10,5 miljoen, waar UBS een winst van 33 miljoen voor het halfjaar voorspelde.

Gunstig was daarentegen dat de fees met 15 procent stegen, waar UBS een lichte daling voorziet voor het eerste halfjaar. Na de koersdalingen zal dit in het tweede kwartaal wel minder zijn.

Van Lanschot Kempen gaat kosten besparen om te compenseren voor “substantieel lagere verwachte inkomsten.”

De omzettrend is dus onzeker, maar de kapitaalpositie blijft sterk, met ruimte voor extra dividenden in de toekomst. Geen reden voor grote koersreacties donderdag dus, naar het oordeel van UBS.

UBS hanteert een koopadvies en koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel Van Lanschot Kempen noteerde donderdag 0,3 procent lager op 12,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments