VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 22 oktober 2019 - Aandelen

Licht hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet na een enorme stroom aan kwartaalcijfers. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Volgens Amerikaanse President Donald Trump en Chinese Premier Liu He verlopen de handelsgesprekken positief. “China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst”, zei vicepremier Liu He dit weekend volgens persbureau Bloomberg. Trump was maandagavond positief over de vooruitgang die wordt geboekt.

“Nu de risico’s rondom de handelsoorlog zijn afgenomen, hebben beleggers hun focus weer verlegd naar cijfers en vooral naar de bedrijfsresultaten”, aldus Pierre Veyret, een technische analist van ActivTrades. “Wat hen meer inzicht zal geven over hoe bedrijven in het derde kwartaal zijn omgegaan met de negatieve gevolgen van de handelsgeschillen tussen de VS en China”.

“Het huidige resultatenseizoen toont goede resultaten tot dusver, wat erop wijst dat er wellicht voldoende ruimte is voor een uitgebreide aandelenrally voor de Kerstmis”, voegde Veyret eraan toe.

In Europa was sprake van een dubbel sentiment. “De markten zijn vanochtend gemengd, omdat de beleggers zich voorbereiden op een voortzetting van de Brexit-saga”, aldus marktanalist David Madden van CMC Market.

Premier Boris Johnson hoopt vandaag te kunnen stemmen over het wetsvoorstel inzake de Brexit-deal, maar dat zou de mogelijkheid kunnen openen dat parlementsleden amendementen toevoegen met betrekking tot de douane of over de mogelijkheid van een doorslaggevend referendum, voegde de analist toe.

“Het optimisme van vorige week over het vooruitzicht van een akkoord is ingeruild door een gevoel van vermoeidheid”, aldus Madden.

Naast de stroom aan bedrijfscijfers, krijgen beleggers vandaag ook inzicht in de bestaande huizenverkopen in september in de VS.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent procent tot 53,95 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent duurder werd op 59,41 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1129. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hasbro kwam voorbeurs met zijn kwartaalupdate. Daaruit bleek dat het een lagere nettowinst behaalde dan een jaar eerder door de impact van de handelsoorlog tussen de VS en China. De nettowinst daalde tot 212,9 miljoen dollar of 1,67 dollar per aandeel. Het aandeel daalde 12,6 procent in de voorbeurshandel.

Harley-Davidson kwam ook met cijfers. De Amerikaanse motorfietsfabrikant zag zijn winst en omzet dalen. De aangepaste winst per aandeel daalde op jaarbasis van 0,82 dollar naar 0,70 dollar. De omzet daalde naar 1.068 miljoen dollar het afgelopen kwartaal. Het bedrijf handhaafde wel de outlook voor het hele jaar. Het aandeel steeg 7,3 procent in voorbeurshandel.

Procter & Gamble verhoogde de outlook na zijn eerste kwartaal update van het lopende gebroken boekjaar. De onderneming boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3.617 miljoen dollar, een stijging met 13 procent. De aangepaste winst per aandeel kwam over het afgelopen kwartaal uit op 1,37 dollar, een stijging van 22 procent op jaarbasis. Procter & Gamble heeft de outlook voor het lopende boekjaar verhoogd en verwacht nu een omzetgroei 3 tot 5 procent tegen eerder 3 tot 4 procent. Het aandeel won 4,4 procent in voorbeurshandel.

United Technologies stelde ook de verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij na recordresultaten in het derde kwartaal. De aangepaste winst per aandeel kwam 14,5 procent hoger uit op 2,21 dollar tegen een verwachting van 2,03 dollar per aandeel. United Technologies verwacht een winst per aandeel 8,05 tot 8,15 dollar. De omzet komt naar verwachting uit tussen de 76,0 en 76,5 miljard dollar. Het aandeel noteerde 2,2 procent hoger in voorbeurshandel.

Lockheed Martin heeft de resultaten in het derde kwartaal zien stijgen. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 15,2 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 1,6 miljard. Voor het hele jaar mikt het defensiebedrijf op een omzet van 59,1 miljard euro met een winst per aandeel van 21,55 dollar. Het aandeel daalde 2,8 procent in voorbeurshandel.

Kimberly-Clark heeft in het derde kwartaal een sterker dan verwachte winst geboekt en zag ruimte om de winstverwachting voor heel het jaar opwaarts bij te stellen. De nettowinst steeg tot 671 miljoen dollar. Hierdoor dikte de winst per aandeel aan tot 1,95 dollar per aandeel. Kimberly Clark paste de outlook voor heel 2019 licht aan. De autonome groei stijgen met 3 tot 4 procent en de aangepaste operationele winst zal met 4 tot 5 procent toenemen. Het aandeel verloor 0,9 procent in voorbeurshandel.

McDonald’s boekte verdeelde resultaten in het derde kwartaal. De fastfoodketen boekte een licht hogere omzet van 5,4 miljard dollar, maar zag zijn nettowinst dalen naar 1,61 miljard dollar. De winst per aandeel bleef stabiel op 2,11 dollar. Het aandeel daalde 3,3 procent in voorbeurshandel.

Sherwin-Williams heeft de resultaten in het derde kwartaal zien stijgen en verhoogde de outlook voor heel 2019. Op een 2,9 procent hogere kwartaalomzet van 4,9 miljard dollar boekte Sherwin-Williams een nettowinst van 576 miljoen dollar. Een jaar terug bedroeg de winst 354 miljoen dollar. Voor heel 2019 mikt de fabrikant op een winst per aandeel van 20,90 tot 21,30 dollar.

UPS heeft in het derde kwartaal van 2019 de aangepaste winst per aandeel stevig zien oplopen en deze net boven de verwachtingen van analisten zien uitkomen. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,07 dollar, een stijging met 13,7 procent. UPS voorziet voor 2019 nog altijd een verdere stijging, met een aangepaste winst per aandeel in de bandbreedte van 7,45 tot 7,75 dollar bij een aangepaste vrije kasstroom van meer dan 4,0 miljard dollar. Het aandeel verloor 3,0 procent in voorbeurshandel.

Nucor toonde een somber beeld met zijn kwartaalupdate. Het staalbedrijf denkt dat de winst in het vierde kwartaal zal dalen in vergelijking tot de verdiensten in het derde kwartaal. In het afgelopen kwartaal daalde de winst van 677 miljoen naar 275 miljoen dollar, ofwel 0,90 dollar per aandeel. Verder daalde de omzet van 6,7 miljard naar 5,5 miljard dollar.

Het aandeel Teva Pharmaceuticals had maandagavond de wind in de rug. Teva kwam dan ook tot een schikking die honderden miljoenen dollars zal kosten en de farmaceut verplicht om voor miljarden dollars aan medicijnen te leveren aan de aan pijnstillers verslaafd geraakte patiënten. Het aandeel won 2,6 procent in voorbeurshandel.

Boeing hield maandag de stijging van de Dow in toom. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalde maandag 3,8 procent. In de voorbeurshandel leek het aandeel zich licht te herstellen met een koerswinst van 0,7 procent.

Slotstanden

De Dow Jones won maandag 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.