Beste belegger,

Bookmark deze pagina, want het bevat alle informatie die je nodig hebt om succesvol 9 tot 11% per jaar te ontvangen op Amerikaans vastgoed. Waarbij de huurinkomsten iedere week worden uitgekeerd!

Op deze pagina leggen we je alles uit over het kopen van Amerikaans vastgoed. En hoe je daar als belegger makkelijk een tweede inkomen mee kan genereren.

We hebben het over woningen zoals deze:

Die je kan kopen voor rond de $60.000 en zo tot 11% rendement opleveren per jaar, via huurinkomsten.

Maar het mooie is: je hoeft niet $60.000 te hebben om hier aan mee te doen. Dat kan al vanaf $50! En de huur? Die krijg je wekelijks uitgekeerd.

Het vastgoedgeheim voor particuliere beleggers: het verhaal van Tony G.

Waarschijnlijk ben je niet bekend met Tony Goldman. Toch is het erg belangrijk dat je even kennis met hem maakt, want in Amerika was dit een hele bekende zakenman, die in de vastgoedwereld niet onder hoefde te doen voor bijvoorbeeld een Donald Trump of Rockefeller.

Zeker onder vastgoedbeleggers in Amerika, is Tony Goldman een begrip. Tony G. is namelijk dé man die de Soho-buurt in New York heeft gemaakt tot dé prestigieuze wijk van New York. En daar bijzonder veel geld mee verdiende.

In de jaren ’70 begon Tony Goldman met het focussen op woningen in de buurt Soho. Dat was toen nog een wijk in New York zonder veel potentie. De buurt was smerig, onveilig en het vastgoed was niet bepaald ‘A’-vastgoed.

Goldman zag kansen. Hij begon met het kopen van stukken vastgoed. En in 10 jaar tijd bouwde Goldman de Soho-buurt uit tot de buurt zoals we ‘m vandaag kennen: een van de meest fijne en meest begeerde plekken om te wonen in New York.

Van ‘Shithole’ naar Trekpleister

Nadat Goldman een van de slechtere wijken in New York transformeerde tot een trekpleister, en daar miljoenen mee verdiende, deed hij in de jaren ’90 precies hetzelfde. Maar dan in Miami, waar hij South Beach grootmaakte.

Na deze twee successen, begon hij met Wynwood in Miami. Vandaag de dag een van de meest bekende trekpleisters in Miami.

Nog even samenvattend:

  • Tony G. begon met het kopen van vastgoed in New York, waar de wijk Soho maakte tot de absolute ‘place to be’ in New York,
  • Vervolgens stampte hij South Beach in Miami uit de grond, wat nu de bekendste plek is in Miami,
  • en deed daarna precies hetzelfde met Wynwood in Miami, nu dé trekpleister voor toeristen en locals.

Waarom we je kennis laten maken met Tony G? Omdat we je op deze pagina uitleggen hoe je succesvol kan beleggen in Amerikaans vastgoed en daar wekelijks huurinkomsten op krijgt uitgekeerd. En daarvoor is de strategie van Tony G. erg belangrijk.

Hoe twee broers de strategie van Tony G. beschikbaar maakten voor particuliere beleggers…

Een van de laatste projecten die Tony Goldman deed voor zijn dood en einde van carriere, was Wynwood in Miami. Vandaag de dag is Wynwood een van de grootste trekpleisters voor toeristen in de populaire Amerikaanse badplaats. Dat was voor de komst van Tony G. wel anders.

Voordat Tony G. met Wynwood begon, was Wynwood nog een ‘shithole’. De locatie was prima, dicht bij het design district in Miami. Maar heel onveilig. Je kon er ’s avonds absoluut niet alleen over straat en alles aan de wijk schreeuwde ‘wegwezen’!

Goldman kon door de onveiligheid heenkijken en zag hierin zijn nieuwste cashcow. Hij begon dan ook snel met het opkopen van verlaten magazijnruimtes. Maar deze keer, deed hij dat niet alleen…

Twee Canadese broers, volgden Goldman op de voet. En na het zien van zijn eerdere successen, kochten ze net zoals Goldman magazijnruimtes en loodsen op, toen Tony dat deed in Wynwood. Daarvoor moesten ze overigens wel flink risico nemen.

5 jaar lang kosten, geen inkomsten…

Wynwood was zo’n slechte buurt, dat de broers 5 jaar lang geen enkele huurder konden aannemen. Natuurlijk liepen de belastingen wel door en moesten ze onderhoud plegen aan de gebouwen.

Maar uiteindelijk waren de returns giga. Zes jaar later verkochten de broers bijvoorbeeld een pand voor $22 miljoen, wat ze eerder kochten voor $3 miljoen. Lekker.

Die broers zijn Jean-Marc en Remy Jacobson. Een van de bekendste vastgoedinvesteerders in Canada. Jean-Marc Jacobson begon zijn carrière in vastgoed in 1993. Zijn broer Remy sloot zich 7 jaar later bij hem aan.

De broers hebben ondertussen flink – en erg goed – geboerd. En zijn nu bezig met een nieuw project. Dat project is vooral voor beleggers met vastgoedambities erg interessant.

Maak kennis met dé manier om vastgoed te kopen (en wekelijks betaald te krijgen)

De Jacobson broers hebben samen een platform gemaakt, dat het mogelijk maakt voor (particuliere) beleggers om vastgoed te kopen in Amerika en daar wekelijks de huurinkomsten van te ontvangen. Voor de duidelijkheid, gaat het hier om volledig geregistreerde beleggingen bij de Amerikaanse Financiele toezichthouder SEC. Als belegger heb je geen tonnen en tonnen aan startkapitaal nodig, maar kan je beginnen met $50. Hoe dat kan? Dankzij een combinatie van vastgoedexpertise en de blockchain.

De broers hebben een bedrijf opgericht, dat RealT heet. Met dit bedrijf kopen ze vastgoed op. Dat vastgoed stoppen ze vervolgens in een LLC (vergelijkbaar met een BV of BVBA). En die LLC tokeniseren ze vervolgens.

Het tokeniseren is een revolutionaire technologie, tot stand gekomen dankzij de blockchain. Alle aandelen van de LLC worden digitaal verhandelbaar gemaakt door er een cryptotoken van te maken (dit noem je tokeniseren). Deze cryptotokens zijn dus ook bekend bij de SEC (Amerikaanse beurstoezichthouder) en staan ook wel bekend als ‘security tokens’.

Een gekocht pand wordt dus geïncorporeerd als LLC. De aandelen van deze LLC worden op de blockchain gezet in de vorm van ERC20 tokens. De LLC laat vervolgens de managementfirma (RealT) de dagelijkse gang van zaken regelen, zoals het innen van de huur.

Voor het regelen van alle zaken, vraagt RealT een fee. Deze houdt het bedrijf in op de huur. Vervolgens stuurt het de huur middels digitale contracten naar RealToken-houders. Dat doet het wekelijks in de vorm van Dai of USDC, een stablecoin die gelijkloopt met de dollar. Deze kan je bij iedere broker weer inwisselen voor euro’s, of bijvoorbeeld Bitcoin.

Digitale tokens, is dat wel veilig?

Sinds de populariteit van cryptomunten is toegenomen, zijn er ook veel overheden die openlijk hun vraagtekens hebben geplaatst bij het nut en de veiligheid van deze tokens. In die zin begrijpen we dus direct, dat er beleggers zijn die terughoudend zijn met het beleggen in dit soort munten.

RealTokens zijn een ander verhaal. Sterker nog, de (security) tokens zijn volledig in lijn met de wet. Ze staan dus onder toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC). Iedere LLC (of ieder pand) heeft bijvoorbeeld een eigen prospectus, zoals deze. En voor ieder pand waar je aandelen/tokens in koopt, moet je ook een contract tekenen. Net zoals je dat doet bij iedere vastgoedtransactie.

Qua technologie komt RealT dus niet met iets nieuws. Wel doet het dat op juridisch vlak, omdat de tokens worden erkend door de Amerikaanse wet en hebben daarmee officieel zeggenschap in de LLC die een pand bezit.

Je bent dus ook niet volledig afhankelijk van Ethereum. Mocht Ethereum worden gehackt (wat vrij onmogelijk is), dan is er nog altijd een registratie in de fysieke wereld dat jij eigenaar bent van de LLC.

9 tot 11% rendement op vastgoed, wekelijks uitgekeerd

De investeringsfilosofie van RealT is sterk geënt op de eerdere successen van de broers in onder andere Miami. In het kort laat de strategie zich als volgt optekenen: het kopen van achterstandswijken, in samenwerking met de overheid, deze vervolgens nieuw leven inblazen. Waarbij je ondertussen de huren stelselmatig kan ophogen.

In plaats van Miami, doen de broers het nu in Detroit. Waar de huurinkomsten nu tussen de 9 tot 11% liggen. En de huurinkomsten worden iedere week netjes uitgekeerd. Iedere maandag wordt de huur toegestuurd. Die kan je ontvangen in USDC of in DAI (beiden zijn stablecoins met een peg aan de dollar).

De strategie: kopen van vastgoed in Detroit

Toen de broers in Miami begonnen met het kopen van vastgoed en daarbij afkeken van hun grote voorbeeld Tony G. werden daar uiteindelijk miljoenen en miljoenen verdiend. Nu zien de broers dezelfde kansen ontstaan, maar dan in een ander deel van Amerika. In Detroit zijn de huizenprijzen nog laag en ben je met een budget van 50.000 tot 100.000 dollar al in de markt voor een huis.

 

Bij RealT zijn ze gek op pandjes zoals op bovenstaande foto. En het liefst koopt het team zoveel mogelijk huizen, zo dicht mogelijk bij elkaar. Daar zit een strategie achter. Door concentratie van de vastgoedportefeuille ontstaan namelijk heel veel schaalvoordelen:

  • Het onderhoud van huizen vlak bij elkaar is goedkoper, RealT kan met honderden pandjes in Detroit veel makkelijker korting bedingen of een eigen team inrichten om het onderhoud te voorzien.
  • Het geeft RealT ook veel meer onderhandelingskracht bij de regering, als het kan optreden als een grote pandjesbaas.

Vooral de onderhandelingskracht bij de regering is er eentje die je niet moet onderschatten. In onderstaande video, legt Michiel – in gesprek met Raja – bijvoorbeeld uit dat het in Amerika veel prettiger is om te wonen in de buurt van een speeltuin. Niet zozeer omdat schreeuwende kinderen zo’n pretje zijn. Maar wel omdat de wijk er veiliger van wordt. Als een strafbaar feit wordt gepleegd in de nabijheid van een speeltuintje, kan er direct zwaarder gestraft worden.

Stel je nu eens het volgende scenario voor: je koopt 20 pandjes in een wijk. Vervolgens ga je in gesprek met de overheid, om de wijk veiliger te maken. Bijvoorbeeld door een speeltuin te laten plaatsen. Zodra die speeltuin er komt, zijn jouw 20 pandjes direct meer geld waard. Want de wijk is veiliger geworden. En dus kunnen de huren omhoog. Dat is de kracht van geconcentreerd vastgoed kopen.

Ondertussen, zijn er heel wat RealT-panden in Detroit:

Bijna iedere week komt er wel een nieuw pand bij en kan je hier als investeerder op intekenen. Benieuwd hoe dat werkt? Kijk dan bovenstaande video nog even door, daarin legt Raja precies uit hoe je kan aanmelden.

Beginnen met RealT en zelf vastgoed kopen?

Direct zelf beginnen met vastgoed op de blockchain? Dat werkt heel simpel. Je kan je aanmelden via de pagina van RealT. Maak daar een account een (doe dat direct, zodat je ook direct mailtjes krijgt zodra er nieuw aanbod beschikbaar is).

Zodra je een account hebt aangemaakt, kan je tokens kopen. Het is alleen niet zo dat er ieder moment van de dag een huis beschikbaar is. Meestal wordt één keer per week een offering gedaan en moet je daar snel op intekenen. RealT is namelijk erg populair en in de regel zijn huizen vaak binnen 10 tot 15 minuten volledig opgekocht door investeerders.

Daarom is het belangrijk om nu alvast een account aan te maken. Zo krijg je namelijk als eerste een mailtje, op het moment dat er een nieuwe offering beschikbaar komt.

Wil je meer informatie? Dan kan je onze gratis gids downloaden. Daarin leggen we je van A tot Z uit hoe je kan beginnen met RealT en laten we je ook zien hoe je een account kan registreren.

Veel gestelde vragen:

Betaal je belasting over de huurinkomsten?

We investeren in Amerikaans vastgoed en ontvangen huur. Daar moet belasting over worden betaald. In de VS is het zo geregeld dat de manager van het vastgoed lokale belasting regelt. RealT is in dit geval de manager en doet daarom de belastingafdracht aan Uncle Sam.

Als houder van vastgoedtokens hoeven we dus geen Amerikaanse belasting te regelen.

✅ Belasting in de VS check!

Dan zou je je nog kunnen afvragen of je in Nederland of België belasting moet betalen.

In Nederland hoef je geen belasting over de huur van buitenlands vastgoed te betalen. In de situatie van RealT is dat niet anders, want de tokens representeren volgens de wet vastgoed en zijn volledig legaal (zie ook de volgende vraag).

Wel betaal je vermogensbelasting over de waarde van je vastgoed. Die waarde reken je in Box 3, net zoals je met andere activa doet.

✅ Belasting in NL check!

De Belgische belasting op buitenlands vastgoed is complexer en is sinds 2021 veranderd. Je betaalt nu belasting over huurinkomsten op basis van het kadastraal inkomen (KI). Net zoals je KI belasting betaalt over binnenlandse huurinkomsten. Meer informatie hierover en aangifte doen kan via deze site

In België betaal je alleen geen vermogensbelasting.

✅ Belasting in België check!

Is het legaal om via RealT in vastgoed te investeren?

Als je vastgoed koopt via RealT, doe je dat via de blockchain. Je koopt in dit geval fracties van een onderliggend pand. Deze fracties koop je in de vorm van tokens.

Er bestaan verschillende soorten tokens.  De vastgoedtokens van RealT worden ook wel security tokens genoemd. Dat betekent dat ze volledig in lijn met de effectenwetgeving zijn uitgegeven en daarom onder toezicht staan van de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is de Amerikaanse beurswaakhond. De Amerikaanse versie van de AFM. Deze reguleert effectenhandel, zoals aandelen of vastgoedcertificaten. Als belegger in deze vastgoedtokens geniet je daarom volledige bescherming van de SEC.

Heb ik naast geld nog iets nodig om mee te doen met RealT?

Ja. Een cryptowallet is noodzakelijk. Zelf werken wij het liefste met Metamask, omdat deze wallet je naast vastgoedtokens toegang geeft tot vrijwel alle andere crypto toepassingen. Met Metamask kan je vastgoedtokens bijvoorbeeld ook hefbomen.

Maar stel dat je daar geen behoefte aan hebt, kan je ook altijd via de eigen wallet van RealT werken. Deze werkt alleen op je smartphone en kan wat dat betreft iets gebruiksvriendelijker zijn voor beginners. Zie hier de download link voor Android en hier voor iOS.

Stel ik raak m’n wallet kwijt of word gehackt?

Er zijn genoeg verhalen van mensen die geen toegang meer hebben tot Bitcoin omdat ze hun wallet zijn kwijtgeraakt. Dat is een begrijpelijke reden om geen cryptomunten of tokens te bewaren.

Bij RealT ben je alleen geregistreerd. Dankzij deze registratie kan je altijd aankloppen in het geval je je wallet kwijtraakt of bent gehackt. RealT is in zo’n geval altijd in staat de tokens uit je oude wallet te halen en in je nieuwe wallet te stoppen.

Omdat je via RealT in security tokens investeert en bent geregistreerd, hoef je je dus geen zorgen te maken over de beveiliging van je portefeuille. Dat is een enorme vooruitgang in gebruiksvriendelijkheid, al zeggen we het zelf.

Hoe veranderen vastgoedtokens in waarde?

De waarde van vastgoedtokens is redelijk stabiel, omdat het onderpand dat ook is. Maar iedereen die de geschiedenis kent, weet dat de waarde van vastgoed over een langere periode flink kan fluctueren.

De koers van een vastgoedtoken kan op kortere basis veranderen, omdat tokens onderling zijn te verhandelen.

Maar de officiële waarde van vastgoedtokens wordt bepaald door taxateurs. RealT laat ieder jaar vastgoed taxeren. Zo’n taxatie vertaalt zich vervolgens naar de waarde van een token op de blockchain.

Wat is het verdienmodel van RealT?

RealT is de manager van het vastgoed en int een fee van 2% over de brutohuur. Deze fee en andere kosten staan altijd weergegeven op de pagina van ieder pand. Zie bijvoorbeeld:

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.