België - 6 december 2016 - Aandelen
door FRANCIS MUYSHONDT

La Financière de l’Echiquier:’Aankoopopportuniteit Europese aandelen’

Marc Craquelin, directeur activabeheer bij de Franse fondsbeheerder La Financière de l’Echiquier, vindt het vandaag een uitstekend moment om Europese aandelen te kopen. De macro-cijfers klaren op terwijl aandelen aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Het Italiaanse referendum is weliswaar op een neen uitgedraaid maar toch heeft het de markten nauwelijks beroerd. Craquelin onderstreept dat er na dit referendum op korte termijn geen belangrijke politieke gebeurtenis meer in Europa is. “Dat brengt een positief momentum in stelling, dat ons op een aankoopopportuniteit voor Europese aandelen lijkt.”

marc-craqHet herstelpotentieel op de aandelenmarkten van de eurozone is aanwezig zeker nu de Europese beurzen dit jaar zijn achtergebleven tegenover de Amerikaanse markten en deze in de ontluikende landen. “De Brexit heeft dit jaar zeker op het gemoed gewogen en voor een flight to quality gezorgd naar de Amerikaanse markten. Maar dat zie ik nu ten einde komen want met president Trump zijn er toch ook risico’s.”

Grote buitenlandse beleggers zijn nog altijd fors onderwogen in Europese aandelen en als deze massa draait, kan het snel gaan, onderstreept Craquelin nog.

Daarnaast voegt hij eraan toe dat de Europese beurzen over het algemeen aantrekkelijk gewaardeerd zijn. “De gemiddelde koers/winst-verhouding bedraagt 15 terwijl die in de VS zo’n 22 bedraagt. Daarenboven is de verdere daling van de euro tegenover de dollar gunstig voor veel Europese bedrijven.”

Economisch ziet het plaatje er ook beter uit. De directeur wijst er op dat we in de eurozone volgens de maandelijkse studie van de Europese Commissie terug op het niveau van de zomer van 2015 en van de lente 2011 zitten, wat wijst op een versnelling van de activiteit. Ook de macro-economische cijfers in de VS en in China zijn trouwens aan de beterhand.

Craquelin geeft ook nog aan dat Europese small & midcaps het in 2016 gemiddeld gezien zo’n 10% beter hebben gedaan dan de grotere waarden. “Het is zeker geen zeepbel want deze koersstijgingen werden ondersteund door de nodige winstgroei. Ik ga ervan uit dat deze rit nog steeds niet voorbij is.”

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.