Nederland - 8 april 2021 - crypto

Kraken heeft topkwartaal achter de rug en overweegt beursnotering

door SVEN VAN GASSE

Na Coinbase overweegt nu ook crypto exchange Kraken om naar de beurs te trekken. Het platform kende afgelopen jaar een record aan handelsvolumes en een toestroom aan nieuwe klanten.

Kraken, dat in 2011 is opgericht, is één van ’s werelds grootste crypto exchanges. Het heeft meer dan 6 miljoen klanten en is de vierde grootste cryptobeurs op basis van het handelsvolume, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Jesse Powell, CEO en medeoprichter van Kraken, zei in een interview dat het bedrijf aanzienlijk had geprofiteerd van de bitcoinrally. In het eerste kwartaal van dit jaar kende het platform 4 keer zo veel nieuwe gebruikers dan in de hele tweede helft van 2020.

Powell stelt:

Eind februari overtroffen we de cijfers van heel 2020 al. De markt is geëxplodeerd.

Coinbase

Coinbase, de belangrijkste concurrent van Kraken in de Verenigde Staten, boekte in het eerste kwartaal van 2021 een recordomzet van $1,8 miljard. Dit is meer dan de omzet van het bedrijf in heel 2020.

Coinbase is er helemaal klaar voor om volgende week naar de beurs te gaan. Het is één van de grooste IPO’s van de afgelopen jaren. De beursgang zou het bedrijf op maar liefst $100 miljard kunnen waarderen.

De positieve vooruitzichten voor de IPO van Coinbase, doet de CEO van Kraken ook dromen van het beursdebuut. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, zou het bedrijf tegen 2022 ook een beursnotering willen hebben.

Kraken is momenteel in gesprek met investeerders voor een nieuwe financieringsronde. Naar verluidt zou de waarde van het bedrijf hierdoor kunnen oplopen tot $20 miljard.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.