VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 28 oktober 2020 - Aandelen

KPN overtreft verwachtingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal de verwachtingen overtroffen. Dit concludeerde analist David Vagman van ING woensdag.

Volgens Vagman kunnen beleggers positief zijn over het EBITDA-resultaat, dat 3 procent hoger uitviel dan verwacht, de solide kostenbesparingen en de aankondiging van een nieuwe strategische update.

De kwartaalomzet was volledig conform verwachting. KPN ligt op schema om meer te besparen dan de geplande 350 miljoen euro en dat is volgens Vagman een welkome boodschap, al kwam deze niet als een verrassing. De consumententak presteerde in lijn met de verwachting, maar de zakelijke tak was wat zwakker, aldus ING.

De vrije kasstroom viel 19 procent hoger uit dan verwacht.

Ook is ING te spreken over het afgeven van een specifieke outlook. KPN mikt nu op een aangepaste EBITDA na leases van 2.320 miljoen euro en een vrije kasstroom van ongeveer 750 miljoen euro. Eerder werd nog gesproken van een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent. Na negen maanden staat de teller op een EBITDA van 1.759 miljoen euro. In heel 2019 was dit 2.287 miljoen euro.

Bij de strategie-update op 24 november verwacht ING nieuwe financiële doelen voor de periode tot aan 2024. “Een normale update dus, die komt na het 2018-2021 plan”, aldus de analist.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel KPN koerste woensdagochtend 3,0 procent lager op 2,29 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.