Nederland - 24 februari 2021 - Aandelen

Buy the dips

door SVEN VAN GASSE

Een groot aantal van de aandelenmarkten kende deze week een stevige correctie, die eigenlijk al lang geleden had moeten plaatsvinden. Volgens Mehvish Ayub, beleggingsstrateeg bij State Street Global Advisors, zorgen de sterke fundamentals en bedrijfswinsten ervoor dat deze correctie een mooie koopkans is.

Op dinsdag kende Wall Street één van haar grootste dalingen van de afgelopen weken. De verliezen herstelden zich wel nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, verklaarde dat er nog geen hoge inflatie was en dat de centrale bank haar huidige beleid zal handhaven.

De opmerkingen van Powell leken een deel van de bezorgdheid over een dreigende inflatie weg te nemen. Beleggers maken zich zorgen dat stijgende prijzen als gevolg van een nieuw federaal stimuleringspakket en het nakende economische herstel de centrale bank ertoe zou kunnen dwingen om de rente op kortlopende leningen te verhogen.

Volgens Ayub waren de markten echter rijp voor een correctie. Als je de snelheid en omvang van de stijging op de aandelenmarkten in het achterhoofd houdt, is het vanzelfsprekend dat de markten vroeg of laat een stevige daling zouden te verwerken krijgen.

Goede fundamentals

De correctie is echter helemaal geen reden tot paniek volgens Ayub. In de afgelopen weken hebben een groot deel van de bedrijven in de S&P 500 hun resultaten van het laatste kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Over het algemeen waren deze resultaten zeer goed.

Ongeveer 80% van de bedrijven in de blue-chip index van Wall Street heeft reeds winstcijfers gerapporteerd. De overgrote meerderheid heeft de winstverwachtingen van analisten gehaald of zelfs overtroffen.

Ayub besluit:

De fundamentals blijven goed. Ik zou zeggen: “Buy the dip!”

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.