Nederland - 5 januari 2022 - NFT

Kevin O’Leary: “NFT’s kunnen groter worden dan bitcoin”

door SVEN VAN GASSE

Zakenman en investeerder Kevin O’Leary is een groot voorstander van non fungible tokens of NFT’s. Hij denkt zelfs dat NFT’s de kans hebben om op termijn groter te worden dan bitcoin.

O’Leary zei dat zijn geloof in NFT’s voortkomt uit het feit dat deze de eigendom van echte voorwerpen als huizen en auto’s digitaal kunnen bewijzen in plaats van met logge papieren dossiers.

NFT’s zijn unieke cryptotokens die dienen om de herkomst en authenticiteit van zeldzame virtuele verzamelobjecten zoals virtuele kunst te traceren. Er zijn ook echter ook reeds pogingen geweest om NFT’s naar fysieke activa te brengen.

NFT’s hebben het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. In 2020 had nog bijna niemand van NFT’s gehoord, maar het jaar daarop werden ze een enorm fenomeen. Volgens sommige schattingen wisselden de tokens in 2021 voor meer dan $20 miljard van eigenaar. De trend kreeg bijzondere publieke aandacht nadat een collage van kunstenaar Beeple werd verkocht voor een recordbedrag van $69 miljoen.

Naast al het positieve nieuws zijn er echter ook zorgen over de duurzaamheid van de markt. Sommigen vergelijken het met de rage van “initial coin offerings” van 2017. Hierbij werden beleggers opgelicht door nieuwe cryptomunten te kopen van obscure startups. Ondertussen zijn er ook enkele oplichtingen gebeurd van gestolen digitale kunst, wat voor sommigen een rode vlag is.

Regulatie

O’Leary benadrukte dat het belangrijk is dat de cryptosector gereguleerd wordt. Regelgevers in de Verenigde Staten en elders doen er alles aan om de ontwikkelingen in de markt bij te benen om mogelijke witwaspraktijken te voorkomen en consumenten te beschermen tegen financiële schade.

Hij noemde Canada, zijn thuisland, als een voorbeeld van een rechtsgebied dat progressiever is dan andere op het gebied van crypto. Canada was de eerste om een ETF goed te keuren die beleggers blootstelling geeft aan bitcoin.

Toezichthouders maken zich in het bijzonder zorgen over stablecoins. Deze digitale munten zijn gekoppeld aan de waarde van fiatmunten zoals de Amerikaanse dollar. Economen maken zich zorgen dat stablecoins zoals tether en USD Coin niet over de juiste reserves beschikken om hun claim dat ze door dollars worden gedekt, te rechtvaardigen.

Ondanks de onzekerheid is O’Leary ook fan van stablecoins:

Stablecoins zijn een geweldige manier om rendement te krijgen wanneer dit op cash zo goed als onmogelijk is.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.