Junk Bond ETFs

Junk Bonds zijn obligaties die geen “investment grade” rating krijgen van ratingaggencies. Dit wil zeggen, dat junk bonds eigenlijk van zeer lage kwaliteit zijn en een zeer hoog risico met zich meedragen voor de obligatiehouder.

Enkel bedrijven die financieel zwak zijn krijgen een “junk” rating mee voor hun obligaties, en het risico op wanbetaling of faillissement is dan ook groter bij junk bonds dan bij veilige obligaties die wel een “investment grade” krijgen.

Het voordeel is wel, dat junk bonds over het algemeen een hoger coupon hebben dan veilige obligaties. Beleggers worden dus beloond voor het extra risico dat ze nemen.

Een junk bod ETF, is een beursgenoteerd fonds dat enkel belegt in junk bonds en op die manier hoopt om een bovengemiddeld rendement te behalen voor beleggers, tegen een gemiddeld risico (door de sterke spreiding in honderden junk bonds). Enkele junk bond ETFs zijn: de SPDR Barclays High Yield Bond ETF, de iShares 0-5 Year High Yield Corporate Bond ETF en de First Trust Tactical High Yield ETF.

Wat is investment grade?

Francis van BeursBrink legt het je uit in deze video:

Ook interessant: ‘Wat is yield?‘, ‘Yield to maturity (YTM)‘, ‘Actief beheerde ETF

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.