Europa - 19 oktober 2020 - Aandelen

Kempen haalt Besi van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Kempen heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers het aandeel BE Semiconductor Industries van de kooplijst gehaald.

Analist Nigel van Putten verwacht dat Besi is blijven groeien, maar iets minder sterk dan in het tweede kwartaal, toen een omzetgroei van 34 procent op jaarbasis werd gerealiseerd. Op kwartaalbasis steeg de omzet toen met 36 procent.

Voor het derde kwartaal mikt Besi zelf op op een omzetdaling van 10 tot 25 procent op kwartaalbasis, in lijn met het normale seizoenspatroon, maar ook door de aanhoudende onderzekerheid door de coronapandemie. Dat zou neerkomen op een omzet tussen de 93 en 112 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2019 lag de omzet op net geen 90 miljoen euro.

Verder rekent Besi op een brutomarge van 58 tot 60 procent en ziet het de operationele kosten met 10 tot 15 procent dalen.

Voor 2021 zal Besi volgens Van Putten wijzen op een aanhoudende positieve trend. De analist zelf denkt dat het opnieuw een groeijaar belooft te worden voor de halfgeleidermarkt door aanhoudende rugwind vanuit 5G en kunstmatige intelligentie, ofwel AI.

“Bovendien zullen sectoren die steeds meer chips gebruiken, maar die het in 2020 zwaar te verduren hebben, zoals auto’s en de industrie, een cyclisch herstel laten zien”, verwacht Van Putten. Wel meent hij dat de huidige handelsperikelen tussen de VS en China de onzekerheid vergroten, en dat is op korte termijn niet goed voor de wereldwijde aanvoerketen. Maar op de langere termijn is de analist niet heel beducht voor de gevolgen, “aangezien chips toch ergens gemaakt moeten worden”.

Besi opent donderdag 22 oktober de boeken. Kempen heeft een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel handelde maandagmiddag 0,3 procent hoger op 39,94 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.