Europa - 31 januari 2020 - Beursbrink

Jefferies verlaagt koersdoel Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)Jefferies heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 27,80 naar 24,70 Britse pond bij gebrek aan aanjagers, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten van Jefferies gaven aan dat de koers van het aandeel Shell donderdag na de vierde kwartaalcijfers met name daalde door de gemelde vertraging bij het afronden van het aandeleninkoopprogramma. “Hierdoor wordt een belangrijke katalysator voor de aandelenkoers ondermijnt.” Wel benadrukte Jefferies dat Shell onderliggend wel presteert.

Shell verlaagde de waarde van van het opkopen van eigen aandelen van 2,75 miljard vorig kwartaal naar 1 miljard dit kwartaal. Deze beslissing heeft te maken met de daling van de olieprijs. “Ook het verder verslechteren van de omstandigheden bij raffinage, de margedruk bij de chemische tak en de zwakke outlook voor de aardgasprijzen spelen de energiereus parten.”

Jefferies stelde de verwachtingen bij voor 2020 voor het aandeleninkoopprogramma. “Eerst hadden we de totale waarde van het programma verlaagd van 10 miljard naar 6 miljard, op basis van de nieuwe gegevens gaan we uit van 4 miljard dollar.” Jefferies gaat er nu vanuit dat het inkoopprogramma ter waarde van 25 miljard pas in 2022 zal kunnen worden afgerond.

De analisten verdedigen de keuze van Shell wel. “De focus ligt nu meer op het verlagen van de schuldpositie, en dat is waarschijnlijk een goede keuze.” De gearing van Shell zit nu op ruim 29 procent terwijl de doelstelling voor 2020 25 procent is.

Het aandeel Shell sloot donderdag 4,1 procent lager op 24,23 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.