Nederland - 12 oktober 2021 - crypto

Jamie Dimon: “Bitcoin is waardeloos”

door SVEN VAN GASSE

Jamie Dimon is mogelijk één van de bekendste critici van bitcoin. De CEO van JPMorgan haalde opnieuw fors uit naar bitcoin en noemde de grootste cryptocurreny ter wereld waardeloos.

Hoewel Dimon geen fan is van bitcoin is JPMorgan wel reeds begonnen met het aanbieden van cryptodiensten aan haar klanten. In februari 2019  verklaarde da bank om een digitale valuta genaamd JPM Coin te gaan uitrollen. In oktober 2020 creëerde de firma een nieuwe eenheid voor blockchainprojecten. Tot slot begon het zijn vermogensbeheerklanten in augustus toegang te geven tot cryptofondsen.

Toch blijft Dimon vasthouden aan zijn mening. Onlangs zei hij tegen Jim Vandehei, CEO van Axios, dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. Dimon gelooft ook dat bitcoin uiteindelijk verboden zal worden zoals China dit reeds heeft gedaan.

Regulering

Dimon verklaarde ook dat hij denkt dat regelgevers bitcoin tot op het bot zullen reguleren.

Over dit onderwerp zou hij mogelijk wel gelijk kunnen hebben. Onlangs heeft de Amerikaanse overheid een verhoogde focus gehad op het reguleren van de cryptomarkten. Vrijdag meldde Bloomberg dat de regering-Biden een uitvoerend bevel overweegt dat de federale agentschappen de opdracht zou geven om de cryptomarkt te bestuderen en er aanbevelingen over te doen.

Hoewel een strengere regulering mogelijk is, verduidelijkte Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, echter wel dat hij niet van plan is om bitcoin in de Verenigde Staten te verbieden.

Sommige experten geloven ook dat een doordachte regulering gunstig kan zijn voor de cryptomarkt. Dit zou de mainstream-adoptie bijvoorbeeld vergemakkelijken. Crypto-believers zijn echter op hun hoede voor verdere regulering. Ze maken zich zorgen dat deze regelgeving de crypto-innovatie in de Verenigde Staten kan afremmen en dat cryptobedrijven hierdoor naar het buitenland worden geduwd.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.