Nederland - 29 maart 2022 - Beursbrink

Bitcoin opnieuw boven 47.500 dollar

door STIJN

’s Werelds populairste en grootste digitale munt is opnieuw boven de 47.500 dollar gestegen. De totale marktkapitalisatie van bitcoin zweeft momenteel rond de 900 miljard dollar, goed voor een aandeel van 42 procent van de totale cryptomarkt. De stijging zou ondermeer te danken zijn aan de grootste plannen van Luna Foundation Guard.

Bitcoin noteert opnieuw boven de 47.500 dollar, tot groot jolijt van beleggers. De populaire digitale munt is de afgelopen dagen met 14 procent gestegen van 37.500 dollar naar de huidige koers. Met een totale marktwaarde van 900 miljard dollar, is bitcoin zich opnieuw in de kijker aan het werpen. De rally is er dankzij verschillende factoren, waarvan Luna Foundation Guard er eentje van is.

Factoren

Allereerst heeft het sentiment op de aandelenmarkten zeker invloed op de cryptomarkt. De Amerikaanse beursindexen zijn de afgelopen dagen sterk hersteld. De voornaamste reden waarom bitcoin opnieuw in trek is, heeft te maken met de plannen van Luna Foundation Guard om bitcoin te accumuleren. Oprichter Do Kwon wil een reserve aanleggen ter waarde van 10 miljard dollar.

Op dit moment bevat de portefeuille van LFG voor 1,1 miljard dollar aan bitcoin, ze hebben dus nog een lange weg te gaan. Ze willen een grote reserve aanleggen om de waarde van hun stablecoin TerraUSD te ondersteunen. Daarenboven wordt er niet meer veel gehandeld in crypto, wat maakt dat het aanbod op een laag pitje staat en dus de prijzen van crypto blijven stijgen.

Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin, zei dat de toename van de marktkapitalisatie van de cryptomarkt een goed signaal is voor herstel op de markt. Het toont aan dat er opnieuw redelijk wat kapitaal aan het vloeien is richting digitale munten. Marktkenners en experten voorspellen dat bitcoin opnieuw de 52.000 dollar zal aantikken binnen de komende weken/maanden.

Bronnen: Pawan Nahar – The Economic Times

Foto: Satheeshsankaran – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.