Nederland - 22 maart 2021 - crypto

Jack Dorsey verkoopt eerste tweet als NFT voor $2,9 miljoen

door SVEN VAN GASSE

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, heeft zijn eerste tweet als nog-fungible token of NFT verkocht. De tweet met de tekst “just setting up my twttr” dateert van 21 maart 2016 en bracht uiteindelijk meer dan $2,9 miljoen op.

Een NFT, non-fungible token, is een speciaal type crypto token dat iets unieks vertegenwoordigt. Een NFT is ondeelbaar en wordt gekoppeld aan een virtueel goed, zoals een digitaal kunstwerk. Dit is anders dan ‘normale’ crypto’s. Een bitcoin is bijvoorbeeld wel deelbaar en hiervan zijn er miljoenen.

In de onderstaande video gaan we verder in op de hype rondom NFTs (vanaf 06:30). Want we zagen onlangs dat een stuk digitale kunst voor een recordbedrag van 69 miljoen dollar over de toonbank ging.

Wie koopt een NFT?

De meeste beleggers zouden niet meteen bedenken om een jpeg gekoppeld aan de blockchain (oftewel een NFT) te kopen voor enkele miljoenen. Toch zijn er dus weldegelijk investeerders die hier anders over denken. De koper van Dorsey’s tweet, Bridge Oracle CEO Sina Estavi, is hier een voorbeeld van. Naast Dorsey’s tweet bood Estavi ook 1,1 miljoen dollar op Elon Musk zijn NFT. Uiteindelijk besloot Musk zijn NFT toch niet te verkopen.

Estavi zei over de biedingen:

Door op de allereerste tweet ter wereld en op Elon Musk’s NFT te bieden, wilde ik het belang van NFT’s benadrukkken die het heeft voor de toekomst van crypto en technologie in het algemeen. Daarnaast wilde ik de betrokkenheid van liefdadigheidsdoeleinden binnen crypto een extra zetje in de rug geven.

Het geld dat Dorsey ophaalde met de NFT gaat namelijk naar een goed doel dat armoede in Afrika bestrijdt.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.