Nederland - 15 juni 2018 - Beursbrink

Is er hoop voor medicinale marihuana in het V.K.?

door STIJN

In Europa neemt Duitsland de leiding inzake de ontwikkelingen in de marihuana industrie terwijl het Verenigd Koninkrijk achter de feiten aanloopt. Een verbodsbeleid en verouderde strafrechtelijke sancties zorgen ervoor dat het V.K. het komende decennium een industrie van naar schatting 56 miljard euro zal mislopen.

De bestaande Britse wetten criminaliseren de medische cannabisindustrie, een absurde gedachte gezien de wereldwijde ontwikkeling en mentaliteitsverandering. Overal ter wereld stellen landen zich soepeler op naar marihuana toe, maar het Verenigd Koninkrijk lijkt zijn been stijf te houden.

‘The Cannabis Europa Conference’ vond onlangs plaats in Londen om er de opportuniteiten van de medicinale marihuana industrie te bespreken. Experts waren het erover eens dat het V.K. momenteel ontzettend veel kansen misloopt door hun houding naar marihuana niet aan te passen.

Er zijn zelfs nog geen stappen ondernomen om marihuana ook maar één kans te geven in tegenstelling tot andere Europese landen. Duitsland, Ierland, Polen, Griekenland en Denemarken zitten al in verschillende stadia om medicinale marihuana te legaliseren.

Voordelen

Hoewel er nog geen exacte cijfers beschikbaar zijn voor de Europese marihuana industrie, heeft Canada reeds aangetoond dat de opportuniteiten immens zijn. Het is een lucratieve markt die een nieuwe bron van belastinginkomsten genereert en de criminaliteit inzake drugs beter controleert.

Experten zijn van mening dat het Verenigd Koninkrijk zijn antieke cannabis wetten dringend moet herzien. De Britten moeten realiseren dat cannabis ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, niet enkel financieel maar ook voor de gezondheidszorg en het welzijn van de bevolking.

Het is zelfs zo dat het V.K. een aantal van de beste medische onderzoekers ter wereld heeft die ijverig werken om het medicinale cannabisgebruik te bevorderen. Het Verenigd Koninkrijk wordt gekweld door zijn traditioneel sociaal conservatisme en stigma’s omtrent cannabis, maar experts proberen dit beeld te doorbreken door te hameren op de positieve eigenschappen van medicinale marihuana.

Bronnen: Pot Network

Foto: Prabhu Jay – Wikimedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.