Nederland - 19 mei 2019 - Aandelen

Investeren in marihuana nog eenvoudiger dankzij dit fonds

door STIJN

Wie wil investeren in marihuana aandelen, maar zich hier niet thuis in voelt, kan altijd terecht bij een marihuana fonds. Het kan best lastig zijn om de juiste individuele aandelen te kiezen, maar dankzij de nieuwe AdvisorShares Pure Cannabis ETF (YOLO) spreid je de risico’s bijzonder goed.

Marihuana aandelen en fondsen zijn nog altijd ‘hot’ op de financiële markten. Logisch uiteraard omdat het standpunt en de meningen inzake marihuana wereldwijd aan het veranderen is en een nieuwe industrie zich opmaakt om uit te groeien tot één van de grootste ter wereld.

YOLO

De marihuana ETF maakte zijn debuut op de financiële markten eind vorige maand. Na HMMJ is dit de tweede fonds op de beurzen dat zich uitsluitend focust op marihuana bedrijven.

YOLO bevat onder andere aandelen van Aphria (APHA), Canopy Growth (CGC) en Green Organic Dutchman (TGODF). Beleggers die zich niet comfortabel voelen om individuele aandelen te kopen, voelen zich waarschijnlijk meer op hun gemak als ze investeren in zulke ETFs.

Vermits de AdvisorShares Pure Cannabis ETF nog niet zo lang noteert op de financiële markten, kunnen we nog geen goed beeld vormen van de rendabiliteit. Andere marihuana ETFs daarentegen kunnen we wel analyseren. De oudere Alternative Harvest ETF (MJ) noteert dit jaar al 40 procent hoger en 22 procent tijdens de afgelopen 12 maanden.

Andere marihuana ETFs presteren tot nu toe ook behoorlijk goed, alvast een positief signaal voor de AdvisorShares Pure Cannabis. De keuze in dit soort fondsen neemt toe en dat kan de marihuana markt helpen te groeien gezien twijfelachtige beleggers meer geneigd zijn te investeren in zulke fondsen in plaats van individuele aandelen.

Bronnen: CNN

Foto: David Cardinez – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.