Nederland - 14 september 2021 - Beursbrink

Investeerder Kevin O’Leary wil cryptopositie meer dan verdubbelen

door STIJN

Kevin O’Leary, wellicht één van de meest bekende investeerders van het moment, is wel heel overtuigd van crypto. Hij wil tegen eind dit jaar zijn positie in digitale munten meer dan verdubbelen omdat hij sterk gelooft dat de waarde van de gehele cryptomarkt gaat stijgen. Hij verwacht dat er biljoenen dollars richting deze ‘asset’ zullen vloeien.

Investeerder Kevin O’Leary heeft een beleggingsdoel voor eind dit jaar, namelijk zijn positie in crypto meer dan verdubbelen. Een opmerkelijke uitspraak vermits hij een tijd geleden beweerde dat bitcoin ‘rotzooi’ was maar uiteindelijk heeft hij zich dan toch ‘bekeerd’ en gelooft hij in crypto.

De voorzitter van O’Shares ETFs heeft toegegeven dat hij bullish is over crypto en dat hij meer van zijn portefeuille wil diversifiëren in digitale munten. Momenteel steekt ‘slechts’ 3 procent van zijn kapitaal in crypto, dat wil hij verhogen naar minstens 7 procent tegen het einde van dit jaar.

I want to raise my exposure to crypto — currently at 3% — to 7% by the end of the year.

Regulatoren

Maar hij zit met een bepaalde zorg, namelijk dat de Amerikaanse regulatoren nog altijd niets hebben beslist inzake crypto. O’Leary wil gerust meer geld pompen in bitcoin, ether en noem maar op, hij wil eerst dat de regulatoren hun goedkeuring geven voor dit soort belegging.

I don’t want to get involved in crypto if the regulator says it’s not okay. I can’t afford to be offside, I cannot afford to be non-compliant.

Hij verwacht echter wel dat dit staat te gebeuren, echter weet hij niet wanneer precies. Crypto is volgens hem een ‘new asset class’ en zal nooit meer verdwijnen. Als je hem zou mogen geloven, zullen er de komende jaren biljoenen dollars vloeien richting dit soort belegging waardoor de waarde van de gehele cryptomarkt aanzienlijk zal gaan stijgen.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.