VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 10 juli 2020 - Commodities

International Energy Agency verhoogt vraagvoorspellingen olie voor 2020

door SVEN VAN GASSE

Door de verplichte lockdowns, die verschillende landen oplegden om de verspreiding van het Covid-19 virus in te dammen, stond de vraag naar olie op een historisch laag niveau. Door de versoepelingen van de maatregelen in veel landen is er een stevige opleving in de vraag naar olie in de maanden mei, juni en waarschijnlijk ook juli. Volgens het International Energy Agency (IEA) zijn de problemen echter nog niet van de baan.

Op vrijdag 10 juli heeft de International Energy Agency haar voorspellingen over de vraag naar olie in 2020 verhoogd. Ze waarschuwde echter nog wel dat de verdere verspreiding van het Covid-19 virus een groot risico vormt voor de vooruitzichten.

De IEA verhoogde haar voorspelling tot 92,1 miljoen vaten per dag, wat 400 000 vaten meer is dan haar vooruitzichten van vorige maand. Er wordt verwacht dat er een kleiner dan verwachte daling zal opgetreden hebben in het tweede kwartaal.

Nog niet alles is onder controle

Hoewel de oliemarkt ongetwijfeld vooruitgang heeft geboekt, tempert de IEA echter het optimisme:

De toename in het aantal Covid-19 besmettingen in sommige landen is een verontrustende herinnering aan het feit dat de pandemie nog lang niet onder controle is.

Wanneer de besmettingen blijven toenemen en de pandemie voor nog een lange tijd aanhoudt, is het mogelijk dat de IEA haar vooruitzichten weer bijstelt.

De olieraffinaderijen zullen nog een onzekere tijd tegemoet gaan. Elke verbetering van de vraag naar olie zal gecompenseerd worden door de verwachting van een veel krappere grondstoffenmarkt.

Er is ook nog een grote voorraad aan olie door het zwakke tweede kwartaal van 2020. De marges van de raffinaderijen zullen dus nog een periode onder druk komen te staan.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.