Nederland - 30 maart 2021 - Goud

Instapmoment voor goud?

door SVEN VAN GASSE

In 2020 bereikte goud een nieuwe all time high van meer dan $2 000. Sindsdien is het gele edelmetaal echter in een dalende trend terechtgekomen. Door deze daling en de enorme stimuleringsmaatrelen zou het echter een goed instapmoment kunnen zijn.

Zakenbank Société Générale denkt dat goudbeleggers dit jaar op hun honger zullen blijven zitten. De bank verwacht dat de goudprijs kleine schommelingen zal hebben en uiteindelijk het jaar status quo zal afsluiten. De zakenbank geeft als reden hiervoor dat de economie goed herstelt en dat zal blijven gezien de grote vaccinatieprogramma’s in de wereld.

Wij bij Beursbrink zijn het hier echter niet mee eens. Er is dan wel economische groei en de verwachtingen zijn ook goed. Alleen wordt dit mogelijk gemaakt door massieve devaluatie van geld. Goud is hier een ideale hedge tegen. In de video van deze week bespreekt Raja vanaf 6:51 onze redenen waarom wij blijven geloven in goud.

Inflatie

Een eerste belangrijke reden is uiteraard de verwachting van een hogere inflatie door de massale stimuleringsmaatregelen. Het verleden leert ons dat een hogere inflatie meestal gepaard gaat met een stijgende goudprijs.

Door deze enorme geldcreatie zal de dollar naar verwachting ook onder druk blijven staan. Goud wordt verhandeld in dollar waardoor een zwakke dollar zich vertaalt in een hogere goudprijs.

Bron: Kitco

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.