Europa - 13 september 2019 - Aandelen

ING zet Boskalis op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Boskalis verhoogd van Houden naar Kopen, met een kleine koersdoelverhoging van 26,00 naar 26,25 euro.

Na een zware en langdurige neergang van de olie- en gassector bereikt Boskalis volgens analist Tijs Hollestelle dit jaar de bodem met zijn EBITDA waarna herstel zou moeten volgen. Ondertussen komen er ook nieuwe orders binnen voor zowel 2020 en 2021. Ook verbetert het beeld voor de Offshore energietak. Wel noemde Hollestelle de provisie van 100 miljoen euro voor de offshore een “nare verrassing”.

De bagger-activiteiten zijn volgens ING stabiel terwijl de kans bestaat dat de situatie zelfs beter zal worden aldus de analist.

ING mikt op een EBITDA van 350 miljoen euro voor dit jaar en 400 miljoen euro voor 2020. De analist voorziet een stabiel dividend van 0,50 euro per aandeel voor dit jaar.

“Deze verwachtingen zijn conservatief en beleggers kunnen momenteel de aandelen oppikken zonder dat er een serieus herstel in de olie- of baggermarkt is ingekleurd”, aldus Hollestelle.

Het aandeel Boskalis noteerde vrijdagochtend 3,1 procent hoger in een lichtgroene beurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel