Nederland - 23 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ING verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 26,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Matthias Maenhaut van ING merkte op dat Ahold Delhaize flink onderuit ging op de tegenvallende cijfers van sectorgenoot Kroger en de overname van Whole Food Markets door Amazon.com. Evenwel stelde de marktvorser dat het meest sombere scenario, namelijk een halvering van de EBITDA in Amerika in de komende jaren, inmiddels is ingeprijsd. Maenhaut denkt overigens niet dat het zo ver zal komen.

De reactie van de markt is daarom overtrokken, zo concludeerde de analist, die het neerwaartse risico vanaf hier beperkt acht. Zo is de overlap tussen de activiteiten van Ahold Delhaize en Kroger en Whole Food Markets beperkt en zijn enkele problemen bij Kroger bedrijfsspecifiek, aldus Maenhaut. 

Volgens ING heeft Amazon.com het startschot gegeven voor consolidatie in de supermarktsector en de marktvorser verwacht dat Ahold Delhaize zelf ook op zoek zal gaan naar overnames. Daarvoor is er de komende drie jaar volgens de analist een oorlogskas van 3 miljard euro beschikbaar.

Het koersdoel van Ahold Delhaize werd door ING tevens verlaagd vanwege een hogere euro/dollar die de bank voorziet en de afwaardering van de gehele sector. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Ahold Delhaize vrijdagochtend 0,2 procent hoger op 16,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.