Europa - 7 augustus 2020 - Aandelen

ING nuanceert teleurstellende omzet van Corbion

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Corbion voldeed in het tweede kwartaal van dit jaar niet aan de analistenverwachtingen, maar dat wordt goedgemaakt door een hogere marge die de Nederlandse producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën voor dit jaar voorziet. Dit stelde ING vrijdag in een analyse van de resultaten van die vrijdag voorbeurs naar buiten kwamen.

ING wees vrijdag op de voorraadverkleining bij afnemers van Corbion in het tweede kwartaal, en vindt het dan ook rechtvaardiger te kijken naar de autonome omzet over het eerste halfjaar die uitkwam op 4 procent.

Het tweede kwartaal leverde daarbij een positieve verrassing op ten aanzien van de verbetering van de aangepaste EBITDA-marge, die 168 basispunten bleek te zijn opgelopen. Dat was reden voor Corbion om de outlook voor dit jaar opwaarts bij te stellen van circa 15 naar meer dan 15 procent marge, gesteund door tijdelijke kostenvoordelen en solide prestaties.

ING hanteert een koopadvies op het aandeel Corbion met met een koersdoel van 30,54 euro.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag 3,3 procent hoger op 34,85 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.