Europa - 29 april 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Geruststellende cijfers Corbion

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het afgelopen kwartaal op alle vlakken aan de verwachtingen voldaan. Dit concludeerde analist Reginald Watson van ING op basis van de cijfers van het bedrijf.

“Het lijkt ietwat vreemd om een reeks resultaten te prijzen, terwijl de EBITDA is gedaald met 8,9 procent op jaarbasis, maar dat zijn de onzekerheden die horen bij het huidige klimaat, waarbij Corbion op alle vlakken de consensus “comfortabel” heeft overtroffen, zei Watson.

Het aangepaste EBITDA-resultaat kwam met 40 miljoen euro 7,5 procent hoger uit dan de verwachtingen van ING en overtrof de consensus met 11,8 procent. “Deze daling vond plaats ondanks een omzetstijging van 27,3 procent, terwijl de winstmarge met maar liefst 500 basispunten daalde op jaarbasis”, aldus Watson.

Het concern hield ondanks de beter dan verwachte cijfers vast aan zijn outlook voor het hele boekjaar, aangezien het macro-economische klimaat is verslechterd na de Russische invasie van Oekraïne.

ING handhaaft zijn Houden advies en koersdoel van 38,11 euro. Het aandeel Corbion noteerde vrijdag 8,8 procent hoger op 32,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.