Europa - 19 maart 2020 - Beursbrink

ING halveert bijna koersdoel Aalberts

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Aalberts verlaagd van 47,50 naar 27,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Vanwege de angst voor een mondiale recessie als gevolg van de corona-uitbraak is het aandeel Aalberts recent gehalveerd.

“Wij rekenen op een recessie-scenario dat erg lijkt op de situatie die zich voordeed in 2009”, aldus ING. Toen daalde de koers overigens met 85 procent, voegde de bank toe, maar vooral vanwege zorgen over de balans van het bedrijf.

Analist Tijs Hollestelle denkt dat de omzet van Aalberts dit jaar met 19 procent zal dalen, hetgeen gevolgd wordt een zogenaamd V-herstel in 2021. Dan zal de omzet weer met 14 procent groeien, voorziet Hollestelle.

In 2020 zal de EBITDA volgens de analist met maar liefst 35 procent dalen tot 319 miljoen euro.

Hollestelle benadrukte dat de balans van Aalberts momenteel een stuk sterker is dan een decennium geleden. De convenanten zullen volgens de analisten dan ook niet gebroken worden.

Als de rust op de markt is teruggekeerd zullen beleggers weer kijken naar te hard afgestrafte aandelen.

Op een groen Damrak daalde het aandeel Aalberts met 4,5 procent naar 17,22 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.