VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 17 april 2020 - Beursbrink

ING haalt Boskalis van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het advies voor Boskalis verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 26,25 naar 19,00 euro.

Analist Tijs Hollestelle wees op de impact van de corona-uitbraak en de lage olieprijzen op Boskalis. Daar staat volgens de analisten evenwel tegenover dat Boskalis over heel veel cash beschikt.

“De balans van Boskalis is solide en het is moeilijk een scenario voor te stellen waarin de toekomst van het bedrijf in gevaar komt”, aldus Hollestelle.

Wel waarschuwt de analist dat de coronapandemie Boskalis twee keer raakt. Enerzijds is het werk lastiger geworden door alle overheidsmaatregelen om de virusverspreiding in te dammen. Anderzijds is de olieprijs onderuit gegaan door het wegvallen van de vraag. Hierdoor is het scenario van ING van een snel herstel van de olie- en gasmarkt in 2021 en 2022 komen te vervallen. En juist dit was een belangrijk onderdeel van het koopadvies op Boskalis, aldus de analist.

Boskalis zal de ellende evenwel overleven, “maar het opwaarts potentieel is beperkt op dit moment”, zo schreef Hollestelle.

Het aandeel Boskalis noteerde vrijdag, op een goed geluimd Damrak, 0,7 procent lager op 16,02 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.