Nederland - 15 maart 2017 - Banksector
door DIETER P.

ING Groep krijgt hoger koersdoel

KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor ING Groep (ticker: INGA) verhoogd van 13,50 naar 14,50 EUR. Het advies blijft wel gehandhaafd op ‘houden’.

ING maakte op dinsdag bekend dat het afscheid zal nemen van twee bestuurders: Financieel directeur Patrick Flynn, die besloten heeft zijn loopbaan elders voort te zetten na de aandeelhoudersvergadering op 8 mei. En risicodirecteur Wilfred Nagel die op 1 augustus met pensioen gaat.

Het vertrek van Wilfred Nagel noemt analist van KBC Securities, Matthias De Wit, betreurenswaardig, gezien zijn sterke staat van dienst op het vlak van risicomanagement. Dit vertaalde zich volgens de analist in relatief lage voorzieningen voor slechte leningen.

Voor beide vacatures heeft ING interne, Nederlandse kandidaten op het oog. De bank wil Koos Timmermans benoemen tot financieel directeur. En voor de post van risicodirecteur, die tussen 2007 en 2011 werd bekleed door diezelfde Timmermans, wordt Steven van Rijswijk voorgedragen. Hij werkt nu nog voor de zakelijke tak van ING.

De beurskoers van ING Groep beweegt nauwelijks (+0,52%).

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.