Europa - 22 januari 2021 - Aandelen

Indrukwekkende kwartaalomzet Beter Bed

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het vierde kwartaal van 2020 een indrukwekkende omzet gerealiseerd. Dit bleek vrijdag uit een eerste analyse van Degroof Petercam, waarin de bank het koersdoel voor het aandeel verhoogde van 4,30 naar 6,50 euro met een onveranderd Houden advies.

Analist Fernand de Boer verwacht op basis van deze cijfers zijn ramingen aanzienlijk te zullen verhogen. Degroof Petercam rekende voor dat bij Beter Bed elke miljoen euro aan extra omzet ongeveer 500.000 euro aan bedrijfsresultaat (EBIT) oplevert.

Toch blijft het lastig vooruit kijken bij Beter Bed, benadrukte De Boer.

De omzet van Beter Bed steeg op een vergelijkbare basis met 32,3 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 naar 61,3 miljoen euro, terwijl Degroof Petercam vooraf 54,6 miljoen euro had ingeschat. En daarmee was De Boer zelfs nog iets positiever dan de consensus.

Het orderboek van Beter Bed kwam in het vierde kwartaal uit op een record van 24,8 miljoen euro, een stijging met 18,7 procent. Volgens Degroof Petercam is dat zeer bemoedigend, maar de effecten van de lockdown die voor de Nederlandse regio sinds half december van kracht is, zal zijn volledige invloed in het eerste kwartaal laten gelden en ook in het tweede kwartaal nog voelbaar zijn, denkt hij.

Het aandeel Beter Bed steeg vrijdag 2,1 procent naar 6,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.