Europa - 6 april 2021 - Aandelen

Indrukwekkend record Besi

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft een “extreem sterke” ordergroei in het eerste kwartaal gerealiseerd van 327 miljoen euro. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

Hesselink merkte daarbij op dat de orderinstroom in het eerste kwartaal van het jaar doorgaans het hoogst is, maar 327 miljoen euro is “uitzonderlijk”. De analist had zelf gerekend op 212 miljoen euro aan orders.

Het oude record stond op 240 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017.

Hesselink meent dat de meeste orders voor het tweede kwartaal bestemd zijn, aangezien Besi aangaf dat de omzet en de winst in het eerste kwartaal conform de oude outlook zullen zijn.

ING meent dat de analistenconsensus voor de omzet in het tweede kwartaal met 50 procent omhoog moet en voor heel 2021 met 20 procent. Ook voorziet de bank dat de consensus voor de EBIT voor dit jaar met 30 procent naar boven zal worden bijgesteld.

“Al met al een heel positieve update”, waarbij Hesselink denkt dat het positieve momentum voor Besi “nog lang niet voorbij is”. Daarbij wees de analist erop dat het ook erg goed nieuws is dat de eerste orders voor hybrid bonding nu binnenkomen.

ING heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 2,5 procent naar 75,28 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.