Nederland - 6 december 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

India kan de derde grootste economie worden tegen 2030

India is een heuse groeimachine. Het Aziatische land zal naar verwachting de komende jaren enorm groeien. Indiase aandelen kunnen daarom absoluut niet ontbreken in een portefeuille die op groei gericht is.

Volgens S&P Global en Morgan Stanley zal India Japan en Duitsland inhalen en de op twee na grootste economie ter wereld worden. De prognose van S&P is gebaseerd op de verwachting dat de jaarlijkse nominale groei van het bruto binnenlands product van India tot 2030 gemiddeld 6,3% zal bedragen. Ook Morgan Stanley schat dat het BBP van India tegen 2031 meer dan verdubbeld zal zijn ten opzichte van het huidige niveau.

Ridham Desai, analist bij Goldman Sachs, stelt dat India over de juiste voorwaarden beschikt voor een economische boom. Deze wordt gevoed door offshoring, investeringen in de verwerkende industrie, de energietransitie en de geavanceerde digitale infrastructuur van het land.

India heeft voor het kwartaal juli-september een jaar-op-jaargroei van 6,3% geboekt, iets meer dan de door Reuters voorspelde 6,2%. Daarvoor noteerde India in de periode april-juni een groei van 13,5% ten opzichte van een jaar geleden, onder impuls van een robuuste binnenlandse vraag in de dienstensector.

Hoe investeren in Indiase aandelen?

Investeren in Indiase aandelen is echter niet zo vanzelfsprekend. De Indiase aandelenmarkt is niet toegankelijk voor buitenlanders. Om hier toch in te beleggen moet je aandelen met een ADR listing hebben.

De term American Depositary Receipt (ADR) verwijst naar een verhandelbaar certificaat dat is uitgegeven door een bank in de Verenigde Staten en dat een bepaald aantal aandelen van een buitenlandse onderneming vertegenwoordigt. ADR’s bieden buitenlandse investeerders een manier om aandelen van overzeese bedrijven te kopen die anders niet beschikbaar zouden zijn.

Bron: CNBC
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.