Europa - 11 november 2020 - Aandelen

IMCD koploper in vlakke AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef woensdagochtend dicht bij huis. Richting de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 592,99 punten.

“De euforie na het goede nieuws over het coronavaccin van Pfizer moet nog verder worden verwerkt”, aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.

Analisten van SEB merkten op dat het nieuws over een op handen zijnd coronavaccin van maandag nog steeds de markt behaagt, waarbij groeiaandelen die profiteerden van de pandemie van hand worden gedaan in ruil voor cyclische aandelen en smallcaps die baat hebben bij een normalisering van de economie.

Ook Wiersma ziet dat beleggers momenteel aandelen van de “verliezers van de pandemie” kopen, terwijl de winnaars worden verkocht.

Deze trend kan de komende weken tot maanden zomaar eens aanhouden, zo verwacht beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx. “De vraag is of het de beurzen dan lukt om nieuwe records te blijven neerzetten. De technologie-aandelen hebben nog altijd een enorme weging in de indices”, aldus Blekemolen. “Juist de Big Tech zal moeten stijgen om de indices verder omhoog te duwen”, vindt hij.

“Beleggers richten de blik op een toekomst zonder corona”, aldus Wiersma van ING. “Hoe snel die er zal zijn en hoe die eruit zal zien, kunnen we niet met zekerheid voorspellen.”

“Beleggers kijken vooruit naar een leven na de pandemie, terwijl de huidige situatie rond de coronacrisis alleen maar lijkt te verslechteren”, zo concludeerden ook de marktvorsers van SEB. Volgens SEB geldt dit vooral voor de Verenigde Staten, die achterlopen op de ontwikkelingen in Europa en waar ziekenhuizen in een toenemend aantal staten onder druk komen te staan.

De euro/dollar noteerde op 1,1785. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1819 op de borden. De olieprijzen stegen tot 3,4 procent.

Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg IMCD met 3,8 procent tot 107,10 euro na cijfers. Volgens JPMorgan Cazenove waren de cijfers beter dan verwacht. Degroof Petercam zag ruimte om de ramingen marginaal te verhogen, waardoor het koersdoel van 98,00 naar 105,00 euro ging bij handhaving van het Houden advies.

Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won opnieuw 0,9 procent. Het aandeel zit, net als de olieprijs, al enkele dagen in de lift. Vandaag profiteerde Shell ook van een koopadvies van Berenberg. Verder steeg Galapagos 2,3 procent.

Prosus leverde juist fors in met een koersdaling van 5,1 procent. ABN AMRO daalde met 3,8 procent na cijfers. Morgan Stanley vond de resultaten gemengd, terwijl Jefferies sprak van een meevaller. De bank stak minder geld in de stroppenpot dan gevreesd. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 10,00 naar 11,00 euro bij handhaving van het Accumuleren advies.

In de AMX daalde Air France-KLM 1,4 procent. Goldman Sachs begon het aandeel weer te volgen met een verkoopadvies en een koersdoel van 3,70 euro. OCI steeg 3,1 procent.

Onder de kleinere aandelen won Accell 2,5 procent na een verhoging van de outlook. Accell mikt voor 2020 nu op een EBIT-resultaat dat hoger uitpakt dan het resultaat een jaar eerder. In juli mikte Accell nog op een lagere EBIT dan in 2019, maar de fietsenfabrikant werd positiever nadat de omzet in de periode juli tot en met oktober met 38 procent steeg.
Het lokaal genoteerde Alumexx steeg 10,9 procent op bovengemiddelde volumes.
JDE Peet’s kreeg van kredietbeoordelaar Fitch een BBB- rating. Het aandeel steeg 5,2 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.