VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 24 juni 2020 - Aandelen

Ifo voedt optimisme

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het optimisme in Duitsland is terug, nu de Ifo-index blijft stijgen. Dit zei econoom Carsten Brzeski van ING in reactie op de Ifo index voor het Duitse ondernemersklimaat.

De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel is gestegen van 79,5 in mei naar 86,2 deze maand. Economen hadden op een stijging gerekend, maar dachten daarbij aan 84,3.

“Kortom, de Ifo-index van vandaag draagt bij aan het optimisme dat in ieder geval de eerste fase na de lockdown V-vormig zal zijn”, zei Brzeski. “Geen echte verrassing, maar toch goed om te zien dat het echt gebeurt. Wat er na de V komt, is echter veel onzekerder”, waarschuwde hij.

De econoom wees onder meer op de hoge werkloosheid, faillissementen en zwakke vraag uit het buitenland. Dit zorgt voor een plafond in het herstel, denkt Brzeski.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.