Europa - 31 oktober 2019 - Beursbrink

Iets betere trends voor Van Lanschot

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het derde kwartaal van dit jaar geprofiteerd van iets beter dan verwachte trends. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING donderdag.

Ploegh bleek met name te spreken over de netto-instroom van het vermogen onder beheer en in Private Banking, in wat volgens ING nog steeds een uitdagende markt is.

De Nederlandsche Bank wil in het najaar van 2020 een ondergrens voor de risicogewichten van woninghypotheken introduceren. Deze maatregel heeft volgens Van Lanschot impact op de volledige Nederlandse hypothekenportefeuille. Op basis van eerste inschattingen verwacht de bank dat de risicogewogen balans hierdoor met 10 tot 12 procent zal groeien. Dit is meer dan de verwachte verhoging van de kapitaaleisen door de invoering van de Basel IV-regels van maximaal 10 procent. “Maar we maken ons hier geen zorgen over”, aldus Ploegh.

De CET1-ratio blijft volgens ING “erg sterk” en dit zal de verwachtingen voor uitkeringen aan aandeelhouders niet beïnvloeden op middellange termijn.

Van Lanschot stelde in het afgelopen kwartaal in lijn te hebben gepresteerd met de eerste twee kwartalen van het jaar, exclusief boekwinsten van 50 miljoen euro. Dit suggereert volgens ING een nettowinst van 15 miljoen tot 17,5 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

ING mikt op een nettoresultaat voor Van Lanschot in de tweede helft van het jaar van 34 miljoen euro. ING handhaafde het koopadvies voor Van Lanschot Kempen met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,0 procent tot 20,55 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel