Nederland - 16 juli 2018 - Beursbrink

HTC brengt dit jaar nog een ‘blockchain-smartphone’ uit

door STIJN

De smartphonedivisie van HTC was begin het jaar 2000 nog veelbelovend en kon goede resultaten voorschotelen. Maar naarmate de tijd vorderde, slabakte deze divisie tot slechts een schim van wat het ooit geweest is. HTC probeert er nieuw leven in te blazen en komt deze herfst met een blockchain-smartphone waarmee ze zich richten op een niche publiek.

Blockchain kent ondertussen veel toepassingen en is tegenwoordig niet meer enkel gericht op het creëren van een financieel netwerk voor digitale munten. Ook HTC ziet de mogelijkheden van deze technologie en gaat ze toepassen om hun smartphonedivisie nieuw leven in te blazen.

Het nieuws werd onlangs pas bekendgemaakt, HTC gaat ergens in de herfst van dit jaar een blockchain-smartphone gaat uitbrengen waarmee ze zich richten op een niche publiek. De ‘Exodus’ zal een smartphone worden voorlopig in samenwerking met CryptoKitties, andere samenwerkingsverbanden zullen de komende maanden wellicht bekendgemaakt worden.

Deze nieuwe smartphone gaat naar alle waarschijnlijkheid ondersteuning krijgen voor het gebruik van verschillende digitale munten, zonder twijfel voor populaire munten zoals BTC en ETH. Gebruikers zullen cryptovaluta lokaal kunnen bewaren en de smartphone zal dienen als knooppunt in een blockchain-netwerk dat open source en transactiekostenvrije zal zijn.

Erop of eronder

HTC heeft grootse plannen met de ‘Exodus’, deze smartphone moet het aantal blockchain en Ethereum nodes gaan verdrievoudigen zodat alle ‘Exodus’ smartphones onderling met elkaar kunnen communiceren zonder de tussenkomst van een externe partij. Dat maakt het netwerk onderling veel sneller en efficiënter. Daarmee toont HTC aan dat ze opnieuw zeer ambitieus zijn.

De vraag is echter of ze het getrokken zullen krijgen vermits het bedrijf de afgelopen jaren behoorlijk zwak heeft gepresteerd. Onlangs werden er nog 1.500 werknemers ontslagen omdat de smartphonedivisie slechte resultaten behaalde. Als deze blockchain-smartphones niet aanslaan, zal HTC nog dieper in de put belanden en is hun voortbestaan vrij onzeker.

Bronnen: Tech Pulse

Foto: Maurizio Pesce – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.