Nederland - 29 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

HSBC start volgen Vopak met koopadvies

(ABM FN-Dow Jones) HSBC is begonnen met het volgen van Vopak en geeft het tankopslagbedrijf een koopadvies en koersdoel van 49,50 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

Volgens analist Murielle Andre-Pinard is Vopak de onbetwiste wereldleider op het gebied van opslagruimte met structurele groeifactoren voor de lange termijn, in een veranderende en steeds complexere markt.

De voordelen van de recente verschuivingen in de portefeuille en de aangepaste rendementsstrategie zijn volgens de analist nog niet volledig ingeprijsd.

“Met name de blootstelling aan Azië positioneert Vopak in een gunstige positie, aangezien de handelsstromen naar verwachting zullen verschuiven van west naar oost vanwege de toenemende energievraag in Azië in de komende decennia”, aldus Andre-Pinard.

Van de 3,9 miljoen kubieke meter aan nieuwe capaciteit in 2019 is 68 procent in Azië gevestigd, wat 37 procent van de totale capaciteit representeert.

Het aandeel Vopak sloot woensdag op een lager Damrak 0,1 procent lager op 41,47 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.